Și samsarii britanici fraudează ocazional

Se mai întâmplă și pe-afară: doi veri din Marea Britanie au fost condamnați la închisoare și la plata a 114.000 euro pentru că au falsificat kilometrajele mașinilor pe care le-au vândut în decursul ultimilor 5 ani.

Pentru a obține un câștig cât mai mare, cei doi veri nu au umblat la kilometrajul mașinilor de duzină, ci al unor modele de de top, de la mărci precum Audi, BMW, Mercedes și Land Rover. Suma totală câștigată ilicit de către cei doi infractori se ridică, conform estimărilor, la aproape 3.7 milioane de euro!

Cei doi veri cumpărau mașinile de la diverse licitații, le dădeau înapoi kilometrajele cu valori între 75.000 și 300.0000 km și le vindeau fără efort pe diverse site-uri britanice de profil. Suma totală pe care-au cheltuit-o pe mașini în ultimii 5 ani s-a ridicat la valoarea de 4.4 milioane de euro. Astfel, fiecare mașină era vândută, în medie, cu un adaos de 85% din prețul cu care era cumpărată!

Afacerea a mers ca unsă pentru 5 ani, până când unul dintre clienți s-a lovit de defecțiuni repetate ale mașinii sale ”aproape noi”. Acesta s-a adresat autorităților, iar o scurtă verificare a istoricului mașinii a scos la iveală neconcordanța. Mergând pe fir, anchetatorii au descoperit încă 22 de clienți fraudați. Unuia dintre ei i s-a stricat mașina chiar în ziua în care a cumpărat-o, înainte de a ajunge acasă.

43_ceasuri bord MPS

În urma procesului intentat, verii Nazim Hussain și Mohamad Aseeb Hussain (nu prea sună a nativi britanici, ce-i drept), au fost condamnați la plata a 114.000 euro, care vor fi împărțiți clienților păgubiți și la 24 de luni de detenție. Dacă s-ar aplica aceeași sentință și în România, pușcăriile ar da pe-afară. Nu de alta, dar mă întreb ce procent din mașinile înmatriculate la noi au afișat pe bord distanța reală parcursă în timpul vieții.

Sursa: autoblog.com

 

Adaugati comentariu