Și cel mai rapid model break din lume este…

Alpina B5 Bi-Turbo Touring AWD

Cel mai rapid model break din lume este Alpina B5 Bi-Turbo Touring AWD. Modelul are la bază BMW Seria 5 cu motor V8 twin-turbo de 4,4 litri, cu setări noi.

Astfel, motorul V8 dezvoltă 608 cai putere și un cuplu de 800 Newton metri. Propulsorul este cuplat la o transmisie automată cu opt rapoarte.

Marca legendară Alpina împlinește 50 de ani

Ca și M5, puterea este livrată către toate cele patru roți prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală. La nevoie, cuplul poate fi livrat în procent de 90% către puntea spate.

Acest model break poate ajunge de la 0 la 100 km/h în 3,5 secunde și atinge o viteză maximă de 322 km/h. Sunt cifre care fac mașina să devină cel mai rapid model break din lume.

Alpina B5 Bi-Turbo Touring AWD

Un film cu o durată de un minut, apărut pe site-ul constructorului bavarez, arată Alpina Touring alături de un Porsche 911 GT2 RS cu motor twin-turbo boxer de 3,8 litri, care dezvoltă 700 de cai putere, și de un Mercedes-AMG GT R, pus în mișcare de propulsorul AMG V8 de 4.0 litri, cu 585 de cai putere. filmarea arată cum cele două sunt forțate să se dea la o parte și să-i lase cale liberă break-ului Alpina.

115.000 de euro este prețul de ponire în Germania al celui mai rapid break din lume, Alpina B5 Bi-Turbo Touring AWD.

Adaugati comentariu