Și Mașina Anului 2019 în Europa este…

Masina anului

La Geneva a fost desemnată Mașina Anului 2019 în Europa. Astfel, Jaguar I-Pace și-a adjudecat titlul anul acesta, la ediția cu numărul 60 a premiilor Car of the Year. Britanicul a fost urmat de modelul sport Alpine A110.

SUV-ul electric câștigase același titlu acasă, în Marea Britanie. În competiția europeană, doar 18 puncte au despărțit modelul Jaguar de cea de-a doua clasată. După numărarea primelor voturi, cele două se aflau la egalitate, așa că departajarea s-a făcut în urma unui tie-break. Este prima dată când un model Jaguar câștigă premiul cel mare.

“De ce încă oamenii se mai miră că mașinile electrice câștigă aceste premii? Acesta este viitorul, am facce bine să acceptăm”, spune Ian Callum, șeful diviziei de Design de la Jaguar. “După 40 de ani în domeniu, recunosc că este cea mai interesantă mașină la care am lucrat.”

Aflați aici care au fost principalii rivali pentru Jaguar I-Pace în cursa Car of the Year!

Pe podium a urcat și noua Kia Ceed (247 voturi), urmată de Citroen C5 Aircross, Mercedes-Benz Clasa A și Peugeot 508. Șaizeci de jurați din 23 de țări au avut un cuvânt de spus în alegerea Mașinii Anului.

Anul trecut, Mașina Anului a fost desemnat SUV-ul Volvo XC40, urmat de SEAT și de BMW Seria 5.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top