Siguranța înainte de toate: semafoare în pavaj

Semafor in pavaj

Era doar o chestiune de timp până când să se întâmple și asta. Alarmată de numărul de pietoni care traversează pe roșu, primăria din Augsburg a instalat lumini roșii în trotuare.

Turiștii care vizitează Germania au o problemă pe care cu greu o înțeleg: cum de pietonii așteaptă culoarea verde a semaforului, chiar dacă nu sunt mașini pe șosea? De ce nu se asigură, și apoi să traverseze pe roșu? Pentru că sunt germani, și așa au fost obișnuiți…dintotdeauna.

Numai că, recent, s-a observat un număr tot mai mare de pietoni care traversează pe roșu. Când primăria a luat camerele de supraveghere a traficului la puricat, surpriză: în loc să se uite la semafoare, pietonii se uitau la smartphone. Drept urmare, în loc să-i oblige să ridice ochii din telefon și să verifice semaforul, primăria le-a adus semaforul sub nas. La propriu. Autoritățile au instalat în pavaje și pe marginea trotuarelor lumini roșii care avertizează pietonii să nu traverseze.

Ce aplicații acaparează cel mai mult atenția pietonilor? Conform unui studiu efectuat de Dekra în 6 capitale Europene, WhatsApp, urmat de inițierea apelurilor și, pe locul 3…ambele, simultan. Se pare că tinerii între 25 și 35 de ani utilizează cel mai mult telefonul pe stradă (nicio surpriză aici), iar femeile preferă să scrie mesaje, în timp ce batbații să asculte muzică (nicio surpriză, de asemenea).

Iată cum lucrurile banale devin probleme de ordin național. În plus, iată un caz tipic de adaptare a mediului la nevoile individului, în loc să fie stimulat individul să se adapteze la mediul în care trăiește. În final, iată cel mai clar exemplu al faptului că și cea mai inofensivă tehnologie poate ucide. A-nnebunit lumea, maică!

Sursa foto: Thomas Hosemann/Stadtwerke Augsburg

Sursae articol: abc.net.au, dekra.com

Adaugati comentariu