Silverstone, o etapă decisivă pentru Robert Vișoiu

Robert Vișoiu va concura în acest week-end în cea de a treia etapa a seriei GP3, pe circuitul britanic de la Silverstone. În ultimii trei ani, Robert a avut foarte multe apariții pe traseul din Albion.

In 2012, in prima cursa GP3, pilotul roman a plecat de pe locul al 16-lea si a incheiat pe 12. In cursa a doua, pe ploaie, Robert a luat startul de pe pozitia a 15 a grilei, in urma unei retrogradari de 3 pozitii primita pentru ca a trecut linia de sosire de doua ori in cursa principala. La start, Robert nu a castigat nimic, insa imediat a inceput forcingul. In 2 tururi a intrat in top 10, dupa inca un tur era pe 5, iar la mijlocul intrecerii era deja pe pozitia a 2-a. Din pacate, pe final trasa ideala s-a uscat, iar Robert, plecat cu gume de ploaie, a inceput sa piarda si a terminat pe 5, pozitie sinonima cu 6 puncte in clasamentul general. Anul trecut, in Seria Mondiala Auto GP, el s-a pozitionat in prima faza pe locul 10. In mansa a doua a abandonat, dupa un incident cu Vittorio Ghirelli.

Tot anul trecut, dar in seria GP3, bucuresteanul a reusit in calificari timpi intermediari buni, insa a lipsit concretizarea acestora intr-un singur tur, astfel incat Visoiu a fost nevoit sa se multumeasca cu locul 14, sinonim cu pozitia sa la startul primei curse. Angrenat intr-un incident chiar la startul mansei cu numarul 1, pilotul  Arden a fost impins pe locul 18 si a fost nevoit sa inceapa o cursa de recuperare. Din nefericire, aparitia safety car-ului i-a stricat lui Robert Visoiu planurile, el terminand cursa pe locul 12, care a marcat si pozitia sa la startul mansei secunde. Plecat din mijlocul plutonului in mansa a doua, Robert Visoiu a fost angrenat intr-un incident de cursa in al treilea viraj al traseului britanic, fiind nevoit sa abandoneze.

„Circuitul de la Silverstone este unul foarte spectaculos si rapid. Din pacate, pista a ramas denivelata dupa modificarile efectuate in urma cu trei ani. Cred ca voi avea probleme in special pe primul sector, cel nou, tehnic. Pe urmatoarele doua sectoare, foarte rapide, am mers de fiecare data foarte bine. Din nou sesiunea de antrenamente va fi foarte importanta, mai ales dupa dezastrul din primele doua week-enduri GP3”, a declarat Robert Visoiu.

Cele doua curse de la Silverstone se vor desfasura sambata si duminica. Prima, sambata, de la ora 18.20. Cea de a doua, duminica, de la ora 10.10. Ambele vor fi transmise pe canalul Eurosport. Mai multe informatii despre Robert Visoiu gasiti pe site-ul personal: www.robertvisoiu.ro.

Adaugati comentariu