Simfonia celor 12 cilindri

Aston Martin are în ofertă motoare cu opt cilindri, dar adevăratul spirit al mărcii este reprezentat de unitățile cu doisprezece. Modelul Vantage a primit o adevărată binecuvântare, cand responsabilii mărcii din Gaydon, au decis că era timpul pentru un upgrade de putere.

Vantage V12 este gălăgios și mândrul “posesor” al unui motor de 6.0 litri – V12, cu 510 CP și 570 Nm cuplu motor maxim. Același motor care animă și modelele DB9, Rapide, DBS și ultra-exclusivistul One-77, dar și modelul de competiții Lola-Aston Martin B09/60, cunoscut și sub numele de Aston Martin DBR1-2 LMP1.

Deși teoretic beneficiază de aceeași unitate sub capotă, puterea maximă a modelului DBR1-2 a fost mărită până la valoarea de 650 CP, pentru a face față rigorilor competițiilor în care este antrenat. Diferența dintre cele două modele este mare, totuși, pe lângă cei 140 CP în plus față de Vantage V12, fiind vorba și de o diferență importantă de greutate, tot în favoarea modelului de curse; 909 kg față de 1.682 kg.

Totuși, legătura dintre aceste modele este că posedă aceeași unitate care le consumă combustibilul din rezervor, iar Aston Martin a gândit un filmuleț care să le pună umăr la umăr pe un drum atractiv și virajat. Pregătiți-vă pentru o simfonie dublă de câte doisprezece cilindri, marca Aston Martin. Sursa:www.autoblog.comhttp://www.autoblog.com/2010/12/24/video-aston-martin-lmp1-and-v12-vantage-sing-12-cylinder-love-s/

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top