Simone Tempestini a început vânătoarea de puncte – locul 13 în Raliul Corsicii

Simone Tempestini

Simone Tempestini este primul reprezentat al României care punctează în Campionatul Mondial de Raliuri. Pilotul Napoca Rally Academy a alergat în Turul Corsicii, pe care l-a încheiat pe poziția a 13-a, pilotul regăsindu-se pe locul 4 în WRC 2 după această etapă de campionat mondial.

Vineri a fost o zi grea pentru pilotul Napoca Rally Academy, marcată de o problemă la cutia de viteze, care l-a scos din ritm pe Simone. După 120 de kilometri parcurși la bordul Citroen-ului DS3 R3, dublul campion național și campion mondial la juniori a încheiat ziua pe 7, dar sâmbătă, după recunoașteri atente alături de navigatorul Giovanni Bernacchini, echipajul Napoca Rally Academy a încheiat pe locul 5, în ciuda unei răsuciri pe circuit.

Duminică, într-o probă de 53,78 km, Simone Tempestini și Giovani Bernacchini au reușit să devanseze un echipaj, încheind astfel pe poziția a patra a clasamentului WRC. Au fost primele puncte obținute în acest sezon. Locul 13 la general este cel mai bun rezultat obținut vreodată de un pilot român în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC).

Simone Tempestini

Fostul pilot Volkswagen, Andreas Mikkelsen, la volanul unei Skoda Fabia R5, și-a adjudecat prima poziție in WRC 2, iar Turul Corsicii a fost câștigat de Thierry Neuiville cu un Hyundai i20 Coupe WRC.

„Suntem foarte fericiți pentru rezultatul obținut, dar nu foarte mulțumiți de ritmul avut pe probe. Ne așteptam să fim puțin mai rapizi. La început, când am văzut lista de înscriși în WRC 2, un loc 4 părea imposibil de obținut, dar, până la urmă am reușit, iar recunoașterile făcute foarte bine au contat mult”, a spus Simone Tempestini, care vine după ce s-a impus în Raliul Brașovului, prima etapă a Campionatului Național de Raliuri.

Următoarea etapă din WRC în care va alerga Simone Tempestini va fi Raliul Portugaliei în perioada 18 – 21 mai.

Adaugati comentariu