Simone Tempestini, campion mondial la juniori în WRC

Simone Tempestini a reușit o performanţă istorică, cucerind titlul de campion mondial la juniori în WRC, Campionatul Mondial de Raliuri.

„Sunt extrem de fericit. Le mulţumesc suporterilor de acasă care ne-au susţinut permanent şi asta a fost foarte important pentru mine. Sunt mândru că două ţări sunt fericite pentru rezultatul nostru, dar, aşa cum am mai spus, din punct de vedere sportiv eu mă consider român 100%”, a precizat pilotul echipei Napoca Rally Academy.

Simone Tempestini a devenit campion mondial la juniori în WRC cu o etapă înainte de încheierea sezonului. Pilotul de origine italiană s-a clasat pe locul patru în Turul Corsicii.

Titlul obținut îl va propulsa anul viitor pe Tempestini în cea de-a doua clasă valorică WRC, numită WRC2. Astfel, italianul cu suflet de român va pilota în 2017 un Citroen DS3 R5, pentru șase etape.

Campion en-titre în CNR, Campionatul Național de Raliuri, Simone Tempestini a cucerit deja și titlul CNR din acest an, dominând majoritatea etapelor din acest sezon.

Înainte ca sticla de șampanie să fie desfăcută, Tempestini va alerga în ultima etapă WRC din 2016, Raliul Marii Britanii. Și deși are titlul asigurat, nu va renunța la spiritul competițional caracteristic: „aştept cu nerăbdare etapă din Marea Britanie unde vreau să merg cât mai tare posibil”, promite dublul campion.

Adaugati comentariu