Taxa auto. Restituirea banilor ar putea fi simplificată

Potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă publicat de Ministerul Finanţelor persoanele care solicită restituirea sumelor plătite pentru taxa auto nu vor mai fi obligate să anexeze la cerea de restituire documentele care să dovedească efectuarea plăţilor şi nici copiile cărţii de identitate a vehiculului şi a certificatului de înmatriculare.
punctul de amendă

Ministerul Finanţelor intenţionează să modifice Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, cu completările ulterioare, întrucât datele privitoare la taxa auto pot fi verificate de organul fiscal în baza de date pe care o deţine.

Totodată, organul fiscal central poate verifica informaţiile privind datele de identificare ale autovehiculului şi cele referitoare la înmatricularea acestuia, indicate de contribuabil în cererea de restituire, prin interogarea, pe baza protocoalelor existente, a bazelor de date ce aparţin altor instituţii.

 

Citiţi articolul integral pe www.floteauto.ro

 

Adaugati comentariu