Sistem multimedia Android pentru gama Volvo

Sistem multimedia Android Volvo autoexpert.ro

Gama Volvo 2022 primește un nou sistem multimedia Android, dezvoltat împreună cu Google. Îl așteptăm pe piață la jumătatea anului curent.

Volvo XC40 Recharge va fi primul model electric vândut sub sigla suedezilor. Totodată, va fi și primul model din gamă care va primi noul sistem multimedia Android. Este vorba despre sistemul care deja este montat pe Polestar 2. Acesta este dezvoltat în colaborare cu Google și permite accesarea diverselor aplicații și servicii Google. Printre ele, Google Maps și Google Assistant.

Sistem multimedia Android Volvo autoexpert.ro

Sistem multimedia Android: modelele

Pe lângă SUV-ul electric compact XC40 Recharge, Volvo va dota și modelele XC60, S90, V90 și V90 Cross Country cu noul sistem de infotainment. Experiența de utilizare va fi apropiată de cea a telefoanelor Android, dar noul sistem va fi optimizat pentru conducerea mașinii. Astfel, vor exista comenzi pentru reglarea temperaturii interioare, pentru introducerea de destinații în Google Maps, pentru redarea de melodii și playlisturi. Aplicații precum Spotify pot fi downloadate din Google Play.

Pe lângă noul sistem multimedia Android, modelele de mai sus primesc și cel mai recent pachet de asistență, ce se bazează pe senzori radar, ultrasonici și pe camere video. De asemenea, vor apărea noi culori exterioare și noi opțiuni pentru tapițerie. În premieră, modelele seriei 60 și XC40 Recharge pot fi dotate cu interioare în care nu se folosește pielea naturală.

Sistem multimedia Android Volvo autoexpert.ro

Și, dacă tot am ajuns la versiunea electrică a lui XC40, aceasta va putea fi cumpărată exclusiv online. Să nu uităm că Volvo vrea să renunțe complet la motoarele termice (inclusiv PHEV) până în 2030 și să vândă toată gama exclusiv online până atunci. Acestea vor putea fi achiziționate de pe site-ul www.volvocars.com, printr-un proces simplificat de tranzacție. Prețurile vor fi transparent afișate, fără costuri ascunse, iar clienții vor putea alege inclusiv exemplare preconfigurate, reducând astfel timpul de livrare.

via Volvo

Adaugati comentariu