Sisteme de securitate

A cumpăra o maşină nouă înseamnă pentru cei mai mulţi dintre noi o investiţie mare. Oricare ar fi situaţia, un lucru este sigur: ai nevoie de protecţie pentru investiţia ta.

Odată ce aţi hotărât să vă cumpăraţi o maşină, primul lucru la care trebuie să vă gândiţi este cum să vă  protejaţi investiţia, cu ajutorul unui sistem de securitate pentru autovehicule. Când eşti în căutarea unui astfel de sistem, sunt câteva elemente importante de care trebuie să ţii cont. 

În primul rând, trebuie să optezi între sistemul original ce poate fi montat de fabricantul autovehiculului şi un sistem de securitate ce poate fi instalat ulterior. O up-gradare ulterioară a sistemului de închidere centralizată cu telecomandă vă poate oferi un sistem de securitate complet, folosind chiar telecomenzile originale. Cu toate acestea, vă puteţi confrunta cu unele neajunsuri. 

Problema este că, la suplimentarea cu unele facilităţi necesare pentru confort, raza de acţiune a telecomenzilor sistemului existent va rămâne aceeaşi. Cum raza de acţiune medie este, de regulă, de numai 3-5 m, acest lucru poate deveni supărător. Pentru a rezolva problema, următorul pas ar fi instalarea unui sistem de securitate ce cuprinde şi telecomenzi.

Datorită frecvenţelor înalte şi superînalte, raza de acţiune a telecomenzilor construite de unele firme poate ajunge, de exemplu, până la 400 m. Cu o astfel de rază de acţiune, veţi avea un control maxim asupra vehiculului dumneavoastră. Atât în cazul în care maşina este nou-nouţă, cât şi în cazul uneia trecută de prima tinereţe, cei mai mulţi optează pentru instalarea unui sistem de securitate neoriginal. 

Când este instalat un sistem de securitate, plasarea modulelor, culoarea firelor şi cablarea pot fi diferite de la o maşina la altă maşină. Astfel, un hoţ, chiar dacă are manualul de service al vehiculului, nu-l va putea folosi prea uşor fiind obligat de fiecare dată să identifice locul unde sunt plasate elementele sistemului pentru a le deconecta şi a putea fura maşina. 

De asemenea, trebuie menţionat şi faptul că, datorită progresului înregistrat în domeniul sistemelor de securitate, acestea vă oferă multiple facilităţi şi funcţii ce fac sistemul perfect adaptabil pentru orice maşină. Îndată ce v-aţi gândit la aceste opţiuni, înseamnă că deja ştiţi mai multe despre diferenţele dintre sistemele originale şi cele montate ulterior şi puteţi alege oricare variantă considerată că este în măsură să vă protejeze investiţia. 

Nevoile fiecăruia sunt diferite. Poate că un sistem original va poate satisface îndeajuns sau poate doriţiun sistemmai sofisticat de care aţi auzit de curând.. Dar dacă doriţi maximum de securitate, trebui să faceţi şi o vizită la un  instalator de sisteme de securitate. Acesta vă poate ajuta să alegeţi sistemul cel mai potrivit. 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Noua Dacia Spring model 2025 AutoExpert.ro

Noua Dacia Spring, model 2025

Aceasta este noua Dacia Spring! A doua generație aduce tehnologie nouă la bord, dotări extinse și adoptă multe dintre elementele de design

Scroll to Top