Sixt cumpără peste 100.000 de mașini electrice de la BYD pentru a le pune la dispoziția clienților

BYD Atto 3 Ungaria

Compania de închirieri de automobile Sixt a anunţat că va cumpăra peste 100.000 de automobile electrice de la producătorul chinez BYD.

Între Sixt și BYD (Build Your Dreams) a fost semnat un acord care prevede livrarea a peste 100.000 de mașini electrice până în 2028.

În prima fază a acestui acord, Sixt va comanda mai multe mii de vehicule complet electrice de la BYD, dintre care primele vor fi puse la dispoziţia clienţilor din Germania, Franţa, Ţările de Jos şi Marea Britanie încă din trimestrul patru al acestui an. Alte 100.000 de vehicule electrice BYD vor fi achiziţionate de Sixt până în 2028.

BYD este unul dintre cei mai mari producători de vehicule electrice din lume. În prezent grupul chinez intră pe piaţa germană şi vede acest acord ca o oportunitate pentru a-şi prezenta vehiculele către potenţialii clienţi.

„Obiectivul nostru este să inspirăm clienţii Sixt cu cele mai noi produse şi inovaţii în domeniul vehiculelor electrice”, a declarat Michael Shu, directorul BYD.

Sixt va deveni prima companie de închirieri de automobile din Europa care va oferi vehicule electrice marca BYD, modelul care va deschide drumul fiind Atto 3, un crossover electric.

Anunțul Sixt, companie care are activități și în România, vine cum nu se poate mai bine pentru BYD. Compania chineză și-a anunțat la finalul lunii august intenția de a se extinde pe piața din Europa.

Pentru a susține acest important plan, compania chineză și-a creat un portofoliu de trei vehicule pentru care a primit deja toate avizele necesare de la autorități. Este vorba despre SUV-ul cu șapte locuri Tang, sedanul de clasă E Han și crossoverul ATTO 3.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Noua Dacia Spring model 2025 AutoExpert.ro

Noua Dacia Spring, model 2025

Aceasta este noua Dacia Spring! A doua generație aduce tehnologie nouă la bord, dotări extinse și adoptă multe dintre elementele de design

Scroll to Top