Skoda Citigo – Pocket Car

Skoda a pătruns pe un teritoriu în plină expansiune, acela al mini-automobilelor, și nu a uitat că un model al casei trebuie să fie cât mai sigur.

Citigo este arma cu care Skoda se prezintă în „lupta“ din ce în ce mai acerbă din mediul urban. Design-ul atrăgător, inspirat din curentul artistic minimalist, încadrează noul logo al constructorului din Mlada Boleslav. Gabaritul redus, foarte bine proporționat este marele său atu.

Având o lungime de 3,56 m, Citigo dă răspunsul perfect la căutarea obositoare a unui loc de parcare. Compact și totuși spațios – acesta este motto-ul noului model. Mai mult, este foarte ușor de manevrat în trafic, iar economicitatea este unul dintre punctele sale forte. Citigo dispune nu doar de un habitaclu generos, ci și de cel mai voluminos portbagaj din clasa sa.

Citigo n-ar fi o Skoda veritabilă dacă nu ar găzdui detalii „Simply clever“: numeroase compartimente de depozitare pentru iPod, iPhone sau alte dispozitive electronice, suporturi practice pentru pahare și un suport funcțional pentru unitatea multimedia. Iar planșa de bord bicoloră conferă prospețime interiorului și un aspect foarte tineresc.

Siguranța este un capitol la care s-a insistat mult, având întâietate pe lista de priorități a inginerilor cehi. Deplasarea în oraș, caracterizată de porniri și opriri dese, necesită un concept de siguranță complex. Dotările Skoda Citigo depășesc granița elementelor de siguranță indispensabile.

2

Acesta este motivul pentru care a fost desemnat cel mai bun din clasa sa și pentru care a obținut calificativul maxim în cadrul testului de impact EuroNCAP. Citigo oferă un concept de siguranță unic în clasa mașinilor mici.

Skoda Citigo – Pocket Car

Pe lângă airbag-urile frontale pentru șofer și pasager, echiparea standard cuprinde și airbag-urile speciale pentru cap și torace pentru protecția în caz de coliziune laterală a ocupanților locurilor față. Noul sistem de frânare inovator oferă un grad sporit de siguranță; îndeosebi pe străzile aglomerate ale așezărilor urbane.

Funcția de frânare de urgență în oraș este activă până la viteza de 30 km/h, monitorizând spațiul din fața mașinii. În cazul în care atenția șoferului este distrasă de la condus și nu reacționează la obstacolul reprezentat de o mașină aflată în fața sa, sistemul City Safe Drive contribuie la diminuarea intensității impactului sau, în cazul ideal, împiedică pe de-a-ntregul producerea unei coliziuni.

Pe lângă gradul sporit de confort pe care îl oferă și siguranță la un nivel excelent între competitorii săi, formele noului Citigo îi permit să asigure utilizatorilor o vizibilitate excelentă de jur-împrejur. Mai mult, opțional, automobilul poate fi configurat cu trapă panoramică, pentru ca senzația de spațiu să urce la alte cote. „Move & Fun“ este un sistem versatil de navigație și infotainment, care, pe lângă hărți rutiere, înglobează funcții precum pregătire GSM handsfree, media player și computer de bord.

Sistemul se conectează printr-un port amplasat în bord și gestionează accesarea punctelor de interes (destinații speciale, benzinării, parcări, obiective turistice etc.), redă imagini stocate pe cardul SD și poate fi detașat cu ușurință și pentru utilizare autonomă.

Pe partea ce ține de sistemul de propulsie, Skoda Citigo a fost prevăzut cu motoare noi pe benzină, cu trei cilindri.

Cele două propulsoare de 1l disponibile (în versiunile de putere de 60 CP, respectiv 75 CP) se disting prin silențiozitate în exploatare și prin consum redus de carburant, având performanțe bune și în deplasările în afara orașului. Ambele versiuni pot fi cuplate la o transmisie automată cu 5 trepte, botezată ASG.

Aceasta dispune de modul „Drive“, ideal pentru traficul urban, Citigo oferind așadar posibilitatea de a se renunța la schimbarea manuală a treptelor de viteză, în favoarea unei utilizări cât mai line și mai plăcute în oraș.

3

Adaugati comentariu