ŠKODA Economy Run: Fabia câştigătoare consumă doar 2,78 litri pentru 100 km

Au fost aleşi câştigătorii competiţiei ŠKODA Economy Run 2011. Cel mai mic consum mediu de carburant, de numai 2,78 litri pentru 100 km a fost obţinut de cei doi şoferi Marek Tribula şi Martin Kadlec, într-o ŠKODA Fabia 1.2 HTP.

Categoria specială “Historic” a fost dominată de Petr Horníček şi Michal Freyvald într-o ŠKODA Felicia (1997) cu un consum de 4,069 litri pentru 100 km. Învingătorii în categoria “ŠKODA Handy” sunt František Liška şi Jaroslav Bednář. Competiţia dedicată consumului eficient cu modele ŠKODA a ajuns la cea de-a 30-a ediţie. La fel ca şi în anii trecuţi, scopul a fost acela de a parcurge o distanţă dată, cu o cantitate cât mai mică de carburant.

59 de echipe, în automobile care au cuprins toate cele cinci game de modele ŠKODA – dintre care jumătate erau propulsate de motoare diesel, iar cealaltă jumătate de motoare pe benzină – s-au aliniat, week-end-ul trecut, la startul traseului de 325,9 kilometri. Punctul de start şi de sosire al competiţiei organizate de Automotoklub ŠKODA Mladá Boleslav a fost ŠKODA Customer Service Center din Kosmonosy. În prima zi, traseul i-a condus pe şoferi la Trutnov. Duminică, echipele au condus înapoi, la Kosmonosy.

Evaluarea rezultatelor s-a făcut, în funcţie de cilindreea motorului fiecărui automobil, în opt categorii. Au existat şi două categorii speciale, “ŠKODA Handy” şi “Historic”. Parametrii evaluaţi au fost consumul total, emisiile de CO2, viteza medie, şi diferenţa dintre consumul real şi cel standard. În afara echipelor din Republica Cehă, la linia de start s-au aliniat echipe de şoferi din Polonia, Slovacia, şi Rusia. Pentru prima dată au luat parte la competiţie şi şoferi cu dizabilităţi fizice.

“Ediţia aniversară a competiţiei Economy Run a fost un succes total,” declară Josef Pálka, preşedintele Automotoklub ŠKODA Mladá Boleslav.

“Toţi participanţii au demonstrat, încă o dată, cât de economic poate conduce cineva cu un automobil ŠKODA. Performanţele şoferilor cu handicap a fost deosebit de impresionante.”

ŠKODA Customer Service Department a asigurat desfăşurarea fără probleme din punct de vedere tehnic, a competiţiei Economy Run. Acesta a asigurat locaţia şi, de asemenea a efectuat pregătirea tehnică şi inspecţia autovehiculelor concurenţilor.

Adaugati comentariu