Skoda a publicat imagini cu Elroq, noul model electric al mărcii

Skoda Elroq AutoExpert

Elroq se va poziționa în gama de SUV-uri electrice Skoda între Enyaq și Epiq. Versiunea cu cea mai mare autonomie a noului SUV compact complet electric, Elroq, poate parcurge peste 560 km cu o încărcare, a declarat Grupul Volkswagen, care a publicat imagini cu prototipuri camuflate ale Elroq înainte de prezentarea oficială din această toamnă.

 

Elroq se bazează pe platforma MEB a Grupului VW, care susține modele precum VW ID3 și ID4 și noul Ford Explorer. Skoda a descris mașina ca fiind „o rudă apropiată a familiei Enyaq”, referindu-se la SUV-ul de dimensiuni medii de la Skoda.

 

Elroq este primul concurent complet electric al Skoda în segmentul SUV-urilor compacte, care este al doilea cel mai popular din Europa după SUV-urile mici, dar care a oferit până acum mai puține opțiuni electrice decât alte tipuri de caroserii. Acest lucru se datorează faptului că proprietarii tind să le folosească ca vehicule principale, cu preocupări legate de autonomie, au declarat producătorii auto. După lansarea în primul rând în Uniunea Europeană, Elroq va intra pe piața din Marea Britanie în primul trimestru al anului 2025, a declarat Skoda.

Skoda Elroq AutoExpert

Elroq are o lungime de aproximativ 4.500 mm, comparativ cu 4.649 mm pentru Enyaq. Cea mai mare autonomie o are versiunea Elroq 85 ce beneficiază de un pachet de baterii de 82 kWh, oferind o autonomie declarată de „mai mult de” 560 km, a declarat Skoda. Modelul va concura cu Renault Scenic E-Tech, cu o autonomie maximă de 620 km, precum și cu noul Peugeot E-3008, care la începutul anului viitor va primi o baterie de 98 kWh pentru a permite o autonomie de 700 km.

 

Skoda va construi, de asemenea, modele Elroq cu autonomie mai mică, fie cu o baterie de 55 kWh, fie cu o baterie de 63 kWh. Modelul de vârf al gamei este o versiune cu baterie de 82 kWh, tracțiune integrală și un motor electric de 295 CP. Încărcarea de la 10% la 80% durează aproximativ 28 de minute, a declarat Skoda, fără a oferi o viteză maximă de încărcare.

Skoda Elroq AutoExpert

Elroq este primul model Skoda de serie lansat cu limbajul de design Modern Solid, prezentat pentru prima dată în 2022 cu conceptul de SUV electric de dimensiuni medii Vision 7S.

 

Elroq oferă un volum de încărcare de 470 litri în portbagaj, cu până la 1.580 de litri atunci când bancheta este rabatată. Spații de depozitare suplimentare ce însumează 48 de litri se găsesc în habitaclu. Un ecran tactil central de 13 inch este plasat în centrul planșei de bord, în timp ce șoferul primește informații de la un instrumentar de bord digital de 5,3 inch.

 

Dotările opționale includ un compartiment pentru depozitarea cablului de încărcare și un raft reglabil pentru portbagaj. Elroq este prima din cele patru mașini electrice noi pe care Skoda intenționează să le lanseze în următorii ani. SUV-ul mic, Epiq, este așteptat în 2025, cu un preț de pornire de 25.000 de euro. EV-ul cu o lungime de 4.100 mm este unul dintre cele patru modele electrice accesibile planificate de mărcile VW, Skoda și Cupra ale Grupului Volkswagen pentru a lupta împotriva modelelor low-cost care vor veni pe piața europeană de la mărci chinezești precum BYD și MG.

Skoda Elroq AutoExpert

Cel de-al treilea model este un break electric de dimensiuni medii prevăzut pentru 2026, care se va poziționa în gamă alături de Octavia, cel mai bine vândut break din Europa, și de Superb, varianta mai mare. Al patrulea este versiunea de serie a modelului Vision 7S, un SUV cu o lungime de 4.900 mm și o opțiune cu șapte locuri.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top