Skoda Enyaq Coupe iV – primele schițe de design

Skoda a publicat primele schițe de desgin cu viitorul model Enyaq Coupe iV. Noul model electric din Cehia va debuta oficial în 31 ianuarie.

Anunțată încă din toamna anului 2020, versiunea coupe a modelului electric Skoda Enyaq va debuta oficial la finalul lunii ianuarie. Așa cum Audi propune două versiuni de caroserie pentru modelul său electric Q4 e-tron, Skoda va aduce o variantă SUV coupe pentru Enyaq.

Skoda Enyaq Coupe iV debutează la Praga în 31 ianuarie

Până la lansarea modelului, Skoda a publica două schițe de design în care putem vedea stilul noului model. Enyaq Coupe iV va avea un coeficient aerodinamic mai bun, de 0.234, dar spațiul din portbagaj va fi mai mic cu 15 litri. Volumul total va fi de 570 litri.

Noul model va prelua, cel mai probabil, versiunile de motorizare de la actualul Enyaq iV. Coupe-ul este dezvoltat tot pe platforma MEB din cadrul grupului Volkswagen.

Actualele versiuni disponibile pe piața din România sunt:

Enyaq iV 60 – un motor electric, 179 CP, baterie de 58 kWh
Enyaq iV 80 – un motor electric, 204 CP, baterie de 77 kWh
Enyaq iV 80x – două motoare electrice, 265 CP, baterie de 77 kWh

În viitor, este posibil să vedem și o versiune RS, echipată cu două motoare electrice de 299 CP, sistem preluat de la modelul Volkswagen ID.4 GTX.

Via Skoda

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top