Skoda Enyaq iV este Best Electric Car in Romania 2021

Skoda Enyaq iV este Best Electric Car in Romania, ediția 2021. În urma votului celor 14 membri ai jurilului, cel mai mare punctaj a fost atribuit modelului Skoda Enyaq iV. Podiumul a fost completat de BMW iX3 și Kia e-Niro.

Noul SUV electric Skoda Enyaq iV este Best Electric Car in Romania 2021. În urma votului juriului pe primul loc s-a clasat la o diferență de două puncte modelul din Cehia, Skoda Enyaq iV cu 86 puncte. Pe locul doi s-a clasat modelul BMW iX3 cu 84 puncte, iar pe locul trei în clasamentul final este Kia e-Niro cu 76 puncte.

Best Electric Car in Romania 2021

Clasamentul final al primei ediții Best Electric Car este:

1. Skoda Enyaq iV 86p

2. BMW iX3 84p

3. Kia e-Niro 76 p

4. Volkswagen ID.3 73p

5. Honda e 56p

6. Mercedes-Benz EQA 54p

7. Citroen e-C4 19p

Best Electric Car in Romania este o competiție care își propune să stabilească, anual, cea mai potrivită mașină electrică pentru piața din România. Viitorul industriei auto este cel al propulsiei electrice și există deja game întregi de modele EV în ofertele constructorilor auto, tot mai multe lansări având loc în fiecare an.

Kia e-Niro a primit Premiul de Popularitate din partea publicului cititor care au votat online pe siteul BestElectricCar.ro

Etapa finală a competiției, în urma căreia va fi desemnată deținătoarea titlului de ”Best Electric Car in Romania”, a luat startul, miercuri, 21 aprilie 2021, din fața sediului Ministerului Mediului, în cadrul evenimentului de lansare a edițiilor din acest an a programelor Rabla Clasic și Rabla Plus.

„Best Electric Car este o competiție în care sunt analizate toate mașinile electrice care sunt astăzi pe piața din România și toate opțiunile, practic, care pot fi alese de cei care vor să beneficieze de sprijinul din Rabla Plus. Astăzi, în ședința de Guvern, vom prezenta bugetul Administrației Fondului de Mediu. AFM este instituția care finanțează Rabla Clasic și Rabla Plus. Sunt programele prin care ministerul își dorește ca parcul auto să fie reînnoit, își dorește ca mobilitatea să fie în linie cu tendințele europene și mondiale. Ne dorim ca viitorul pe care îl pregătim pentru copiii noștri să fie unul mai curat, orașele noastre să fie mai puțin poluate, aerul din București și din toate orașele țării să fie mai puțin poluat”, a subliniat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Best Electric Car in Romania este susținută de Arval România, Vitesco Technologies, Renovatio e-charge.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Noua Dacia Spring model 2025 AutoExpert.ro

Noua Dacia Spring, model 2025

Aceasta este noua Dacia Spring! A doua generație aduce tehnologie nouă la bord, dotări extinse și adoptă multe dintre elementele de design

Scroll to Top