Škoda Fabia Greenline

În urma tratamentului Greenline, Škoda Fabia se mulțumeste cu doar 4.1 l de motorină la suta de km și emite o valoare minimală de CO2 (109 gr/km).

Škoda Fabia și-a construit o carte de vizită impresionantă în clasa mică, bazată în principal pe un raport optim preț/calitate. Odată cu lansarea versiunii Greenline, cel mai mic model al producătorului ceh punctează și la capitolul grijă pentru mediu. Atât versiunea în cinci uși cât și cea combi sunt propulsate de cel mai mic diesel disponibil actual în oferta Škoda, 1.4 TDI / 80 CP.

Alegerea unui propulsor diesel de litraj mic aduce pe lângă beneficiile evidente legate de consumul de carburant, o valoare foarte bună a cuplului, esențială în special în mediul urban. Pachetul tehnic Greenline implică modificarea sistemului de injecție, optimizări de ordin aerodinamic, un tren de rulare cu anvelope speciale precum și dotarea standard cu un filtru de particule.

Škoda Fabia Greenline

Pentru a minimiza rezistența aerului la înaintare, garda la sol a fost micșorată cu 15 mm, iar zona inferioară a caroseriei a primit câteva deflectoare aerodinamice. În același scop jantele pe 15“ au fost echipate cu pneuri Dunlop 185/60 R15 cu compoziție specială pentru a genera o rezisță minimă la înaintare.

Dacă modificările de ordin estetic sunt destul de greu de reperat față de versiunea clasică, logo-ul Greenline plasat pe hayon marchează versiunea eco a Fabiei. Rapoartele transmisiei au fost și ele lungite pentru a scădea turația motorului, iar treptele trei și cinci au fost optimizate în particular pentru a scădea consumul. Treapta a treia, spre exemplu, este cea mai folosită în mediul urban, în timp ce ultima treaptă a transmisiei (a cincea) este optimă la drum lung.

Rezultatele palpabile ale tehnologiei Greenline sunt evidente în consumul mixt de carburant de 4.1 l/100 km și emisiile de 109 g CO2/ km. În teorie, o Fabia Greenline poate acoperi aproximativ 1.100 de km cu un singur plin de 45 de l de motorină. O autonomie remarcabilă pentru un model de clasă mică, dar și o economie de carburant ce poate aduce beneficii pe termen mediu.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top