Test drive Skoda Fabia Monte Carlo 1.2 TSI 105 CP

Rezultatele răsunătoare din IRC au fost puse în evidență prin variante speciale ale modelelor de serie.

Nivelul de echipare Monte Carlo aduce modificări estetice, atât la exterior cât și în habitaclu. Și, cu toate că aceste diferențe pot trece neobservate dacă sunt analizate individual, efectul general nu poate fi ignorat. Grila radiatorului, carcasele farurilor, spoilerul și oglinzile laterale sunt elementele ce poartă culoarea negru Magic cu efect perlat și marchează prezența unui model special. Lor li se adaugă plafonul, jantele și difuzorul spate „îmbrăcate” tot în negru.

Diferența de preț dintre varianta de bază (Classic) și Monte Carlo, pentru motorizarea 1.2 TSI 105 CP, ajunge la aproximativ 2.000 euro cu TVA, mai exact 1.965. Pentru acești bani primiți în schimb destule dotări utile dintre care amintesc instalația de aer condiționat, computer de bord, banchetă rabatabilă fracționat, geamuri electrice față, oglinzi exterioare electrice, proiectoare de ceață și radio CD cu mp3.

Interiorul poate fi comandat în varianta cu tapițerie roșie ce subliniază trăsăturile sportive sau în varianta comună de scaune cu tapițerie gri. Și pentru că tot am adus în discuție scaunele trebuie să precizez suportul lateral mai mult decât decent pe care îl oferă pasagerilor. Ambele variante includ în standard volanul sport în trei spițe îmbrăcat în piele perforată, precum și pedalierul sport.

Așadar, atmosfera generală amintește de competițiile de viteză, iar Fabia face față cu brio unor cerințe normale pe care le poate avea un șofer de la o astfel de mașină. Motorul de 1.2 TSI s-a dovedit foarte vivace, bineînțeles turbina jucând un rol important în livrarea cuplului la turații joase. Etajarea lungă a treptelor cutiei fac ușoare depășirile în afara orașului, iar pneurile relativ late asigură un plus de aderență în orice situație. Mulțumită rigidității caroseriei mașina se comportă exemplar la trecerile peste denivelări, iar atunci când abordezi un drum virajat nu vei simți nevoia să încetinești prea mult.

Găsesc interesant acest pachet Monte Carlo pentru că include multe dotări pe care îmi este greu să cred că nu le bifezi atunci când îți cumperi o mașină nouă și, în plus, combinația dintre caroseria roșie și elementele negre oferă un contrast accentuat și o notă de personalizare puternică.

Date tehnice: Skoda
Fabia
Sasiu si caroserie
Motorizare 1.2 TSI
Nr. usi/locuri 5/5
Masa proprie/totala [kg] 1055/1585
Dimensiuni si capacitati
Lung/lat/inalt [mm] 4000/1640/1500
Ampatament 2450
Volum portbagaj [l] 315 (1180)
Motor si transmisie
Tip motor 1.2 TSI
Combustibil Benzina
Cilindree [cmc] 1197
Sistem alimentare injectie directa+turbo
Putere max. [kW(CP)/rpm] 77(105)/5000
Cuplu max. [Nm/rpm] 175/1550
Cutie de viteze Manuala/6
Performante si consum
Viteza maxima [km/h] 191
0-100 km/h [s] 10.1
Consum urban/extra/mixt 6.8/4.5/5.3
Emisii CO2 [g/km] 124

Adaugati comentariu