Skoda Favorit a împlinit 30 ani: Modelul care a relansat brandul ceh

Skoda Favorit, unul dintre cele mai importante modele din istoria companiei și mașina care a relansat brandul ceh la finele deceniului opt, aniversează treizeci de ani de la lansare.

Hatchback-ul de familie și breakul FAVORIT și FORMAN au debutat în 1987 la un târg de inginerie din Brno. Producția a continuat din 1988 până în 1995 (FAVORIT până în 1994), fiind asamblate 783,167 unități, respectiv 219,254 unități. Versiunile utilitare denumite FAVORIT PRAKTIK, FORMAN PRAKTIK, PICK-UP (60.744 autovehicule fabricate) și FORMAN PLUS au fost de asemenea produse în paralel cu modelele familiale.

Mașina cu tracțiune față și cutie de viteze cu 5 trepte, a fost propulsată de un motor cu patru cilindri de 1,3 litri. Puterea maximă a fost de 40, 43, 46 și 50 kilowați cu o accelerație de 0-100 km / h estimată la 14-17 secunde, în funcție de versiune.

Modelul a suferit două facelifturi, primul în 1991, când Skoda a fost achiziționată de grupul german VW. Primul facelift a adus modificări estetice: logo-ul poziționat asimetric pe „grilă” s-a mutat în centru și fanta de admisie a aerului a dispărut. Materialele interiorului au fost îmbunătățite treptat, dar aspectul a rămas neatins.

În 1993, a apărut un facelift mai remarcabil. Capacul radiatorului a fost prevăzut cu un nou loc de admisie a aerului (numit „mustache”), iar radiatorul în sine a fost mai îngust. Bara de protecție a avut o nouă formă care îmbunătățește aerodinamica, iar roțile au primit un design nou. Puteți recunoaște un model de facelift cu sigla mărcii în centrul hayonului. Interiorul masinii a fost refinisat în negru si siguranta a fost imbunatatita prin intermediul unor centuri de siguranță noi.

Adaugati comentariu