Skoda Karoq: Primele imagini cu noul SUV compact

Skoda Karoq, noul SUV compact poziționat sub recent lansatul Kodiaq, va fi dezvăluit oficial pe 18 mai. Primele imagini oficiale.

Karoq va înlocui în gama Skoda actualul Yeti, față de care va afișa o lungime cu 16 cm mai generoasă: 4,38 m. Designul va și el complet diferit, Skoda Karoq fiind un Kodiaq la scară redusă. Primele imagini oficiale dezvăluie faruri și stopuri cu tehnologie LED, bare de protecție și o grilă puternic inspirate de cele ale fratelui mai mare.

Interiorul apelează, la rândul său, la un layout similar, cu o planșă de bord înaltă și un touchscreen amplu, cu diagonala de 9,2 inch, montat în partea superioară a consolei, perfect încadrat de gurile de ventilație centrale. O premieră importantă este reprezentată de opțiunea instrumentelor de bord digitale, oferite pentru prima dată pe un model Skoda.

skoda-karoq (3)

La baza noii Skoda Karoq va sta platforma modulară MQB, folosită și de Kodiaq sau VW Tiguan, oferta de spațiu interior urmând să depășească media segmentului. Portbagajul va măsura 521-1.630 litri, iar bancheta va putea culisa opțional în plan orizontal, pentru a crește spațiul la picioare sau capacitatea standard de încărcare (minim 479-588 litri).

Motorizările exclusiv turbo vor fi, de asemenea, identice, clienții putând opta pentru două motoare pe benzină (1.0 TSI cu 115 CP și trei cilindri, 1.5 TSI 150 CP cu patru cilindri și dezactivare parțială a două dintre pistoane la turații reduse), respectiv trei diesel (1.6 TDI cu 115 CP, 2.0 TDI cu 150 sau 190 CP). Tracțiunea față va fi standard, un sistem 4×4 de tip Haldex urmând să fie oferit, standard sau opțional, în funcție de versiune, pentru modelele de peste 150 CP.

Adaugati comentariu