Skoda Karoq: Totul despre noul SUV compact (oficial)

Skoda Karoq se lansează pe 18 mai. Cel mai nou SUV compact Skoda, urmaș direct al lui Yeti, va fi poziționat sub fratele mai mare Kodiaq și va miza pe o gamă de motorizări exclusiv turbo.

Comparativ cu Yeti, noua Skoda Karoq este cu 16 cm mai mare, afișând o lungime de 4,38 m. Lățimea va fi, de asemenea, cu aproximativ 30 mm mai generoasă, dar înălțimea va fi redusă cu circa 40 mm. Designul rupe, de asemenea, orice legătură cu trecutul, Karoq adoptând o imagine dinamică, inspirată de cea a lui Kodiaq. Karoq va oferi cinci locuri spațioase și un portbagaj generos cu un volum cuprins între 521 și 1.630 litri

skoda-karoq (8)

Construită pe platforma modulară MQB a grupului VW, Skoda Karoq va putea fi comandată alături de cinci motorizări turbo, două pe benzină (1.0 TSI/115 CP, 1.5 TSI/150 CP) și trei diesel (1.6 TDI/115 CP, 2.0 TDI/150 sau 190 CP). Doar dieselul de top va fi echipat cu tracțiune integrală (standard). La capitolul transmisii, Skoda oferă fie o cutie manuală cu șase trepte, fie una automată DSG cu dublu ambreiaj și șapte trepte.

La interior, atrage atenția sistemul multimedia de vârf, cu touchscreen de 9,2 inch. O altă premieră importantă este reprezentată de instrumentele digitale de bord opționale, disponibile pentru prima dată pe un model Skoda. Lista sistemelor de asistență include pilot automat adaptiv cu senzor radar și funcție de frânare automată și detecție a pietonilor, asistent de bandă și monitorizare a unghiurilor moarte.

skoda-karoq (9)

Adaugati comentariu