Skoda Karoq: Primele imagini cu noul SUV compact Skoda

Skoda Karoq, noul SUV compact poziționat sub recent lansatul Kodiaq, va fi lansat la finele lui 2017. Succesorul direct al lui Yeti a fost surprins, în premieră, în hainele versiunii de serie.

Cu noul Karoq, Skoda completează gama de SUV-uri din grupul VW situate în eșalonul inferior al segmentului compact, din care mai fac parte și modelele înrudite Seat Ateca și VW T-Roc. Modelul care va purta sigla mărcii cehe va fi sensibil mai lung decât VW T-Roc, dar și decât actualul Yeti, față de care va afișa o diferență de gabarit de aproximativ 106 mm. Lățimea va fi, de asemenea, cu 30 mm mai generoasă. În schimb, înălțimea va fi redusă cu circa 40 mm, pentru un aspect exterior mai dinamic.

La baza noului model va sta platforma modulară MQB a grupului VW, în versiunea cu ampatament mai scurt, MQB A1. Opțional, Skoda Karoq va dispune de tracțiune integrală și de sistemul inteligent al banchetei culisante spate, preluat de la Yeti.

Și motorizările vor fi extrem de familiare, Skoda pregătind pentru noul SUV Karoq o gamă de versiuni similară cu cea disponibilă și în cazul fratelui mai mare, Kodiaq. Motorul de bază va fi noul turbo cu trei cilindri, de 1 litru și 115 CP, urmat pe scala de putere de unitatea TSI de 1,5 litri și 150 CP, lansată anul acesta, pe Golf VII facelift. Pe frontul diesel, Skoda Karoq va miza pe variantele TDI cunoscute, de 1,6 litri cu 115 CP și 2,0 litri cu 150 și 190 CP. Incert este motorul turbo de top, de 2 litri și 230 CP, alimentat cu benzină.

Premiera oficială a noului SUV compact este programată pentru Salonul Auto de la Frankfurt, din această toamnă, același show care va găzdui și lansarea modelului înrudit de la VW, intitulat T-Roc. CITEȘTE MAI MULT DESPRE VW T-ROC AICI.

skoda-karoq (3)

Sursă foto: Autoweek.nl

Adaugati comentariu