Cel mai rapid SUV cu 7 locuri la Nurburgring este…

Skoda Kodiaq RS (3)

Skoda Kodiaq RS  tocmai a devenit cel mai rapid vehicul cu 7 locuri din lume. SUV-ul cu motor turbo 236 de cai putere a reușit să parcurgă un tur al circuitului de la Nurbugring într-un timp record. La volan s-a aflat o femeie, pilotul german Sabine Schmitz.

Skoda Kodiaq RS va fi prezentată în octombrie, la Salonul Auto de la Paris și va ajunge în showroom-uri în iarnă, cu o etichetă impresionantă: cel mai rapid vehicul cu 7 locuri. SUV-ul tocmai și-a adjudecat acest titlu după ce a acoperit un tur de circuit la Nurbugrging în 9 minute și 29,84 de secunde.

Skoda Kodiaq RS (4)GALERIE FOTO

Cu pilotul german Sabine Schmitz la volan, modelul Kodiaq RS de record a fost unul în versiune standard. Sub capotă, se află un motor turbodiesel de 2.0 litri cu patru cilindri și 236 de cai putere, cu un cuplu de aproximativ 500 Nm, ca în cazul modelelor Passat și Tiguan, echipate cu motor BiTDI.

Cu peste 30.000 de tururi de Nurburgring la activ, Sabine Schmitz cunoaște circuitul de 20,8 kilometri și cele 73 de viraje ale sale pe de rost. Ea a reușit timpul record în după-amiaza zilei de 18 mai. Schmitz este singura femeie din lume care a câștigat vreodată Cursa de 24 de ore de la Nurbugring. Copilotul acesteia în tentativa de a obține timpul record a fost șeful diviziei de mașini compacte de la Skoda, Frantisek Drabek.

Unul dintre modelele care ar putea atenta la recordul stabilit de Skoda Kodiaq RS face parte tot din grupul Volkswagen. Este vorba despre Audi SQ7, SUV-ul cu 7 locuri cu motor V8 TDI de 4.0 litri, care dezvoltă 430 de cai putere și un cuplu de 900 Nm, la fel ca versiunea diesel Bentley Bentayga. Din afara Grupului Volkswagen, poziția lui Kodiaq RS ar putea fi amenințată de Mercedes-AMG GLS 63 și de Range Rover Sport cu motor V8, dar și de BMW X5 xDrive50i.

Cel mai rapid SUV din lume pe circuitul de la Nurburgring este […]

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top