Skoda ne arată cum să dezinfectăm corect mașina pentru a ne proteja de coronavirus

Skoda a publicat un scurt ghid pentru protejarea celui de la volan și a pasagerilor în timpul epidemiei de coronavirus.

Bineînțeles, regula principală în aceste timpuri dificile este reducerea la minimum a contactului cu alte persoane. Însă, dacă este imperativ să călătoriți, este important să luam câteva măsuri de precauție.

Dacă alegem să călătorim cu mașina, ideal ar fi să mergem singuri în automobil. Dacă totuși trebuie să mergeți însoțit, asigurați-vă că respectiva persoană nu prezintă simptome acute de afecțiune respiratorie. Folosiți o mască de protecție avansată sau măcar o mască medicală. Asigurați-vă că aveți datele de contact ale tuturor celorlalți pasageri, pentru a-i putea contacta în cazul în care aflați că sunteți infectat,” explică Jana Parmová, medic-șef la Skoda.

Este important să dezinfectăm toate suprafețele din interiorul automobilui ce sunt atinse de cel de la volan și de pasageri. “Dezinfectați toate suprafețele pe care le atingeți, înainte și după călătorie, mai ales dacă folosiți mașina în comun cu alte persoane sau dacă ați transportat pe cineva cu mașina,” spune doctorul Parmová.

Cele mai importante elemente ce trebuie dezinfectate sunt: volanul, levierul schimbătorului de viteze, levierul frânei de parcare, mânerele portierelor, butoanele sistemului audio, manetele de semnalizare și pentru ștergătoare și tempomat, cotierele, butoanele pentru ajustarea scaunelor, ramele portierelor.

Pentru dezinfectare este necesară o soluție cu minimum 70% alcool care este eficientă împotriva noului coronavirus, iar alcoolul izopropilic nu va afecta principalele suprafețe din automobilul dumneavoastră.

Nu folosiți niciodată perhidrol (apă oxigenată), de exemplu, deoarece este foarte probabil ca această substanță să deterioreze suprafețele automobilului. Nu folosiți pe ecranele tactile ale mașinii substanțe de curățare ce conțin amoniu. Lavetele din microfibră sunt ideale pentru curățarea tuturor suprafețelor și pentru toate metodele de curățare.

Adaugati comentariu