SKODA obţine dubla în WRC 2 în Tour de Corse

Parcurs excepţional pentru echipajele private Skoda în Tour de Corse, Raliul celor 10.000 de viraje.

Emoţii diferite în tabăra celor de la Skoda. Tour de Corse, cel mai dificil raliu pe asfalt al sezonului, s-a încheiat cu abandonul echipajului oficial dar cu victoria piloţilor privaţi.

In prima zi a raliului, pilotul oficial al echipei Skoda, Kalle Rovanperä s-a luptat cu probleme la ţinută de drum a maşinii, Skoda Fabia R5 fiind puternic subviratoare. Finlandezul a reuşit să parcurgă primele trei speciale într-un ritm foarte bun în timp ce rivalul său, Lukasz Pieniazek, a făcut pană de cauciuc.

Sâmbătă, echipajul finlandez a progresat însă pe cea mai lungă probă specială a raliului (Castagniccia, 47 km) a ieşit în decor. Avariile nu au fost foarte importante dar în parcul de service mecanicii au constatat că o porţiune din rollbar este îndoită,  Rovanperä fiind forţat să abandoneze.

Italianul Fabio Andolfi a preluat iniţiativa într-o Skoda privată, însă spre finalul raliului a început să fie presat de rusul Nikolay Gryazin care a reuşit un timp fabulos pe penultima probă specială. Victoria avea să se tranşeze pe ultima probă a raliului, Andolfi cunoscând mai bine traseul din Corsica. Dublă victorie pentru Skoda în WRC2, constructorul ceh având cinci echipaje în primii zece clasaţi.

 Clasament Tour de Corse (WRC 2)

Andolfi/Scattolin (ITA/ITA), ŠKODA FABIA R5, 3:34:08.6 h
Gryazin/Fedorov (RUS/RUS), ŠKODA FABIA R5, +3.9 sec.
Kajetanovicz/Szcepaniak (POL/POL), VW Polo GTI R5, +2:53.3 min.
Katsuta/Barrit (JPN/GBR), Ford Fiesta R5, +3:51.9 min.
Yates/Morgan (GBR/GBR), ŠKODA FABIA R5, +3:58.5 min.

 

Adaugati comentariu