Skoda Octavia Combi a împlinit 25 de ani

Skoda Octavia -autoexpert.ro

Skoda Octavia este poate cel mai cunoscut model al producătorului din Cehia. Varianta combi (sau break) a modelului Octavia din era modernă a împlinit 25 de ani de la lansare.

Skoda Octavia are o lungă tradiție în istoria mărcii din Cehia. Modelul original Octavia a fost lansat acu mai bine de 60 de ani, iar în 1960, Octavia originală primea și o variantă Combi. Modelul original avea doar trei portiere, o lungime de peste 4 metri, iar portbagajul putea primi aproape 700 litri. Octavia Combi a fost produsă între 1961 și 1971 în peste 54.000 de exemplare.

Skoda Octavia -autoexpert.ro

Skoda Octavia Combi

După ce Volkswagen a achiziționat marca Skoda în 1992, cehii au vrut să readucă numele Octavia pe piață. Dezvoltată pe o platformă comună cu Volkswagen, Octavia avea să fie lansată în 1996, inițial în variantă hatchback. Doi ani mai târziu era prezentată și varianta Combi a noului model Octavia.

Skoda Octavia Combi

Fiind deosebit de practică, varianta break a câștigat rapid în popularitate. În 2001, peste 40% din exemplarele Octavia vândute erau break-uri.

A doua generație a modelului Octavia a venit în 2004, fiind prezentată la Salonul Auto de la Geneva. Cu o caroserie mai mare și mai robustă, versiunea Combi oferea un portbagaj imens de 580 litri. A fost oferită și variantă cu tracțiune integrală, dar și o variantă Scout cu elemente de protecție pentru caroserie.

Skoda Octavia -autoexpert.ro

A treia generație a debutat în 2012 și a fost dezvoltată pe noua platformă MQB A.  Faceliftul avea să aducă partea frontală cu patru faruri, care nu a fost pe gustul tuturor clienților.

Skoda Octavia -autoexpert.ro

Actuala generație, a patra, a fost lansată în 2019 și este prima Octavia disponibilă și cu sistem de propulsie plug-in hybrid.

Skoda Octavia -autoexpert.ro

În cei 25 de ani existență, varianta Combi a înregistrat 2.8 milioane de exemplare vândute.

Test drive Skoda Octavia 1.5 TSI

Via Skoda

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top