Skoda Octavia III

Skoda a dat publicitatii primele fotografii oficiale ale celui mai nou model produs, cea de-a treia generație a best-seller-ului Octavia.

Model cu o importanță deosebită în gama Skoda, Octavia are de acum o nouă înfățișare, și va beneficia de o serie de tehnologii de ultimă oră, disponibile în premieră pe un model „made in Cehia”. Cu un aspect mai liniștit decât se așteptau mulți, dar foarte bine aliniat tendințelor din grului VAG, noua Octavia este un automobil mai rafinat și mult mai matur decât generațiile sale precedente.

Dimensiunile sale exterioare s-au mărit, pentru a-i acorda un imbold în vânzări și fratelui mai mic, Skoda Rapid. De modificarile dimensionale vor beneficia în primul rând pasagerii, care vor avea la dispoziție un spațiu interior mai generos. De asemenea, materialele folosite sunt superioare calitativ celor actuale, calitatea asamblării și a finisajelor păstrându-se în nota implementată de Volkswagen. În ciuda acestor modificări, greutatea a fost scăzută cu aproximativ 100 de kg grație adoptării celor mai noi materiale și aliaje pentru construcție.

Noua platformă (comună) MQB dezvoltată de Volkswagen va permite montarea unei serii diversificate de motorizări, implementarea unui sistem de tracțiune integrală, dar și setări cu caracter sportiv pentru șasiu, în vederea lansării unei versiuni RS. Siguranța la bord nu va fi trecută cu vederea, pe lângă multitudinea de airbag-uri montate fiind disponibile începând cu acest model și sistemele de atenționare asupra stării de oboseală a șoferului, sistem de frânare automată în caz de nevoie la viteze mici, monitorizarea unghiului mort, sau cruise control adaptiv.

Adaugati comentariu