Skoda Octavia RS facelift: 10 CP în plus și faruri controversate

A sosit momentul ca Skoda Octavia RS să primească aceleași schimbări tehnice estetice de care a avut parte și gama convențională, la finele lunii octombrie.

În prim plan stau upgrade-ul de putere și noua parte frontală grefată deja pe Octavia facelift, care a stârnit numeroase controverse. Comentariile negative au vizat aspectul inedit al blocurilor optice, divizate în două secțiuni distincte, asimetrice – partea centrală contopindu-se cu grila redesenată, ce include acum mai puține decorațiuni cromate.

Reușite sau nu, noile faruri își vor face apariția din 2017 și pe modelul cu valențe sportive Skoda Octavia RS facelift, alături de un set de bare de protecție cu design mai agresiv.

Skoda Octavia RS va putea fi comandată, în continuare, în ambele versiuni de caroserie, sedan și break. Motorul turbo de 2 litri, cu patru cilindri, a fost recalibrat pentru a dezvolta 230 CP, cu 10 mai mult decât înainte de facelift. Varianta RS TDI a rămas, însă, neschimbată, dieselul de 2 litri oferind aceeași putere maximă: 184 CP.

Octavia RS diesel poate fi specificată și cu tracțiune integrală, în timp ce transmisia DSG cu dublu ambreiaj este opțională pentru ambele versiuni. Accelerația de la 0 la 100 km/h este estimată la 6,7 secunde pentru Octavia RS pe benzină și la 7,9 secunde pentru Octavia RS diesel.

La interior, marea noutate este sistemul multimedia cu touchscreen capacitiv mult mai generos cu diagonala de 9,2 inch (pentru sistemul de top Columbus), cu funcție de hotspot Wi-Fi. Alte premiere sunt luminile ambientale (10 nuanțe) și volanul încălzit opțional.

octavia-rs-2

Adaugati comentariu