Skoda pregătește primul SUV electric

SUV electric Skoda (1)

Skoda și-a anunțat intențiile de a lansa cinci mașini electrice până în 2025, una dintre acestea fiind versiunea de serie a conceptului Vision E, dezvăluit anul trecut la Salonul Auto de la Shanghai și actualizat pentru salonul de la Frankfurt.

Conceptul a primit două motoare electrice, care dezvoltă împreună 302 cai putere. Skoda trece în contul modelului de serie o autonomie de 500 de kilometri. Constructorul ceh își va trimite SUV-ul coupe cu emisii zero pe piață pentru a se duela cu Jaguar I-Pace și Tesla Model X, începând cu anul 2020.

SUV electric Skoda (7)

Viitorul SUV electric Skoda va beneficia de abilități de rulare autonomă Nivel 3. Surse neoficiale susțin că versiunea de serie ar putea readuce în prim plan denumirea unui model scos din gama Skoda, Felicia, adăugându-i litera E, pentru a sugera apartenența la clasa electrică.

În următorii șapte ani, cehii vor mai produce un SUV compact electric, dar și o limuzină coupe cu 2 sau 4 uși. Citigo va primi, de asemenea, propulsie electrică.

SUV electric Skoda (8)

Și Superb PHEV este în planul producătorului pentru anul viitor, aceasta primind, cel mai probabil, sistemul de propulsive de la Volkswagen Passat GTE, cu un motor pe benzină de 1.4 litri și un motor electric de 9.9 kWh, pentru o putere totală de 215 CP și o autonomie electrică de 50 de kilometri.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top