Skoda Rapid facelift: Update pentru rivalul Daciei Logan

Skoda Rapid va primi în această primăvară un update tehnic și stilistic, acompaniat de un nou motor turbo. Rivalul renovat al Daciei Logan va fi dezvăluit la Geneva.

Cea mai importantă noutate adusă de facelift este motorizarea turbo pe benzină de 1 litru, cu trei cilindri. Aceasta înlocuiește vechiul motor 1.2 TSI și va fi oferită în două trepte de putere: 95 și 110 CP.

Varianta de 95 CP atinge 100 km/h în 11 secunde și consumă 4,4 l/100 km (101 g CO2/km), în timp ce modelul mai puternic ajunge la 100 km/h în 9,8 secunde, are nevoie de 4,5 l de benzină pentru a parcurge 100 km și emite 104 g CO2/km.

În rest, gama de motorizări rămâne cea cunoscută, cu încă o variantă turbo pe benzină (1.4 TSI/125 CP) și alte două diesel (1.4 TDI/90 CP, 1.6 TDI/116 CP) disponibile. Toate versiunile sunt echipate acum cu sistem de recuperare a energiei la frânare și sistem start/stop.

Din punct de vedere stilistic, Skoda Rapid facelift se distinge prin noile blocuri optice cu tehnologie bi-xenon (lumini de zi LED standard) decupate în formă de L în partea inferioară, precum și prin noua priză de admisie inferioară, evidențiată printr-o baghetă cromată ce se întinde pe întreaga lățime a mașinii.

Interiorul a primit noi guri de ventilație, fețe de uși modificate, un volan nou și inserții mai mari cu aspect metalic sau piano black la nivelul planșei de bord. Lista de sisteme de asistență s-a îmbogățit, de asemenea, cu Front Assist și City Emergency Braking (frânare automată în caz de urgență).

skoda-rapid-facelift (4)

Adaugati comentariu