Skoda Rapid se vrea un concurent pentru Dacia Logan, momentan doar în India

Skoda și-a anunțat de ceva timp intenția de a produce un model low-cost, iar acum a demarat oficial producția lui. Pentru început, Skoda Rapid se va vinde doar în țara în care este și produs, adică India.

Cu exceptia lui Renault, marii producatori europeni au ignorat cu succes segmentul low-cost. Pana cand Dacia nu a demonstrat succesul acestei retete, nimeni nu si-a anuntat intentia de a produce un astfel de produs. Skoda se pare ca a invatat ceva din lectia predata de francezi si a aplicat aceste cunostinte in noul lor sedan compact Skoda Rapid.

Produs la fabrica din Pune, acest model va fi lansat oficial pe piata din India la sfarsitul acestui an. Din declaratiile oficialilor Skoda, Rapid este un model construit in India croit special pe nevoile pietei interne. Asta nu inseamna insa ca el nu va fi vandut si in alte tari, ci doar ca Skoda vrea sa se concentreze, pentru inceput, pe piata din India. Acest lucru nu surprinde pe nimeni, piata din India fiind una dintre pietele cu cel mai mare potential dupa China. Asadar, cine vrea crestere pe termen lung trebuie sa produca si sa vanda in India.

Cu o lungime de 4.39 m noul Rapid se situeaza aproape de limita inferioara a clasei sedanurilor compacte oferind, din declaratiile Skoda, spatiu pentru cinci adulti si un portbagaj de 500 l. Ca o comparatie, un Logan masoara 4.29 m si are un portbagaj de 510 l.

Lista de motorizari este scurta si la obiect: un motor pe benzina de 1.6 l si 105 CP, respectiv unul diesel tot de 1.6 l si 105 CP. Cele doua motoare vor putea fi cuplate atat unei transmisii manuale cat si uneia automate.

Cum pozele cu interiorul nu au fost inca publicate nu putem decat sa ne bazam tot pe declaratiile Skoda care anunta un interior simplu si aerisit. Nici ca ne asteptam la altceva din partea unui model construit pe premise de reducere a costurilor.

Ramane de vazut ce impact va avea lansarea acestui model asupra vanzarilor de Logan din India. Pretul nu a fost incat anuntat, dar indiferent de valoarea lui, viata lui Logan tocmai s-a complicat.

Adaugati comentariu