Advertisement

Skoda Superb Estate dezvăluie toate secretele portbagajului

Noua Skoda Superb Estate se laudă cu cel mai mare portbagaj din segment și, cu cei 660 de litri și aproape doi metri cubi cu bancheta rabatată, e greu să aduci argumente împotriva unei asemenea revendicări.

Cifrelea astea colosale mai înseamnă și că portbagajul versiunii break a noii Skoda Superb ascunde, într-adevăr, o grămadă de secrete. Unsprezece, mai exact. Dintre toate cele 31 de inovații ce se înscriu sub umbrela sloganului Simply Clerver, nu mai puțin de 11 dintre ele se regăsesc în zona portbagajului.

Skoda Superb Estate nu se bazează doar pe spațiul uriaș din portbagaj, ci și pe o utilizare inteligentă a acestuia. Începând de la exterior spre interior, haionul electric poate fi deschis cu ajutorul piciorului printr-o simplă mișcare dedesubtul spoilerului din spate, cu condiția ca mașina să fie echipată cu sistemul keyless KESSY. Și închiderea celei de-a cincea uși a fost simplificată, ea putând fi realizată fie printr-o tragere ușoară a haionului care va declanșa procedura de închidere, fie direct din telecomandă (tot împreună cu dotarea opțională KESSY).

Mergând mai departe ne lovim de ruloul ce separă care, la o apăsare ușoară, se rulează automat înapoi permițând încărcarea portbagajului. Dedesubtul lui se află un raft mobil reglabil ce poate ține obiecte mai sensibile pe care nu vrei să le pui laolaltă cu toate celelalte lucruri din portbagaj, cum ar fi un sacou, spre exemplu. Atât ruloul cât și raftul de dedesubt pot fi îndepărtate și ascunse sub podeaua reglabilă a portbagajului atunci când se dorește transportarea unor obiecte foarte mari.

skoda superb estate - autoexpert.ro (2)

Iar dimensiunile noii Skoda Superb Estate permit încărcarea unor obiecte cu adevărat mari. Bancheta poate fi rabatată din portbagaj cu ajutorul a două butoane, iar prin rabatarea spătarului scaunului din dreapta față se pot transporta obiecte cu lungime de până la 3,10 metri.

Pentru obiectele mai mici există patru cârlige fixe în portbagaj, dar și o adevărată rețea de plase ce pot fixa cumpărăturile în diverse configurații: există o plasă clasică, orizontală, și două verticale cu diverse poziții. Tot în portbagaj se găsește și o lanternă LED care se încarcă automat atunci când este pusă la locul ei.

Noua Skoda Superb Estate va fi prezentată prima dată în septembrie, la Frankfurt, urmând să devină disponibilă spre vânzare mai târizu în aceeași lună.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top