Skoda Superb facelift, în showroom-uri începând cu 15 iulie

Ofensiva modelelor ŠKODA continuă: Noul ŠKODA Superb și Noul ŠKODA Superb Combi au fost supuse unui facelift amplu și ambele au fost prezentate în premieră mondială pe 19 aprilie 2013, în seara de dinaintea deschiderii Salonului Auto de la Shanghai. Modelul de vârf al mărcii impresionează cu Designul ŠKODA, proaspăt și atractiv, care include un interior remodelat și multe tehnologii noi.

ŠKODA Superb dispune de un design complet nou pentru partea frontală și cea posterioară. Elementele caracteristice ale noului limbaj de design sunt evidente: linii clare, calitate, precizie și proporții echilibrate. Partea frontală, care a fost redesenată complet până la montantul A este acum mult mai distinctă. Grila, sigla mașinii, farurile și proiectoarele de ceață, barele de protecție, aripile față și capota sunt noi. Partea frontală cu tușe distincte, cu o grilă a radiatorului substanțial mai mare, precum și farurile complet redesenate creează o imagine ce sugerează siguranța. Farurile bi-xenon cu lumini de zi cu LED integrate sunt disponibile pentru prima dată în gama Superb.

Secţiunile posterioare ale modelelor Superb limuzină și combi au fost, de asemenea, redesenate complet și au devenit mai clare, ordonate și precise. Grafica blocurilor optice spate a fost reinterpretată pentru a sublinia și mai mult forma literei C, un detaliu tipic al mărcii. Aceasta va fi prima dată când trei benzi luminoase cu LED-uri vor crea această formă pentru modelul Superb. Două elemente triunghiulare încorporate în capota portbagajului reprezintă o altă caracteristică inconfundabilă a noului design ŠKODA.

La interior, ŠKODA Superb, dispune de volane cu trei și patru spițe, într-un total de nouă variații posibile. În plus, există nouă materiale textile și modele pentru tapițeria scaunelor și noi designuri. În cazul versiunii de dotări superioare, ŠKODA Superb L&K, este disponibilă o nouă combinație de culori maro-ivory.

În ceea ce privește motoarele și tehnologia de transmisie, ŠKODA Superb este și mai atractivă: Motoarele disponibile acum oferă o reducere cu peste 19 procente a consumului în comparație cu cele precedente. La aceasta contribuie și tehnologia cu sistem start–stop și de recuperare a energiei cinetice, care va fi o dotare standard în țările UE, la toate versiunile ŠKODA Superb cu propulsoare diesel și cu motorul pe benzină de intrare în gamă, 1.4 TSI/92 kW. Superb GreenLine consumă doar 4,2 litri de motorină pentru a parcurge 100 km, ceea ce corespunde unui nivel de emisii de CO2 de 109 g/km. Pentru versiunea 4×4, motorul diesel 2.0 TDI/103 kW este cuplat acum la o transmisie manuală. Propulsorul diesel mai puternic, pentru versiunea cu tracțiune integrală, 2.0 TDI/125 kW este cuplat acum la o transmisie DSG cu dublu ambreiaj și șase trepte de viteză.

Volumul pentru bagaje oferit de Superb rămâne fără egal în clasa sa: 595 de litri pentru versiunea limuzină, iar 633 de litri pentru cea combi – ambele oferind valorile cele mai bune din clasă. Cu bancheta rabatată, volumul portbagajelor crește la 1.700 și, respectiv, 1.865 de litri.

Noul Superb își reafirmă reputația de reprezentat deosebit de inteligent al clasei medii-superioare. Șoferul și pasagerii se vor bucura de umbrela depozitată în ușă, o dotare disponibilă de altfel doar în cazul automobilelor de lux. O altă soluție „Simply Clever”, în cazul noului Superb limuzină, a rămas hayonul Twin Door. O soluție unică, patentată de ŠKODA, permite hayon-ului să se ridice în două etape: utilizatorii pot alege să deschidă doar capacul portbagajului sau întregul hayon, inclusiv geamul din spate. Tehnologia a devenit și mai simplu de utilizat: fiecare mod de operare are acum propriul său buton. Până acum, utilizatorii trebuiau să apese un buton de shift (comutare).

Confortul oferit de noul Superb a crescut semnificativ cu ajutorul celei mai noi generații a sistemului Automatic Parking Assistant (Asistentul automat pentru parcare), disponibil acum atât pentru limuzină, cât și pentru combi. Noul sistem susţine atât parcarea paralelă, cât și parcarea perpendiculară cu spatele și oferă asistență atât la intrarea cât și la ieșirea din locurile de parcare.

Adaugati comentariu