Skoda Superb – Superb si sigur

Limuzina de clasa mare de la Skoda, Superb este disponibilă în două variante de caroserie sedan și combi, ambele respectând cele mai ridicate standarde de siguranţă.

Modelul Superb îmbină într-o formă complet nouă funcţionarea sistemelor ABS și ESP.

Scopul este acela de a-i oferi caracteristici confortabile fără a face compromisuri în ceea ce privește plăcerea în timpul călătoriei. „Am reușit să atingem acest obiectiv pentru întreaga gamă de modele”, afirmă Dr. Eckhard Scholz, membru în Consiliul de conducere al departamentului de Dezvoltare Tehnică în cadrul Škoda Auto.

Adaptarea componentelor individuale ale șasiului îi oferă noului Superb proprietăţi dinamice, dar în același timp echilibrate și sigure, chiar și în situaţii critice. Vizibilitatea optimă este asigurată atât de geamurile portierelor din faţă de dimensiuni generoase și de creșterea evidentă a dimensiunilor oglinzilor exterioare ale noului Superb, cât și de noul sistem de faruri din dotarea acestuia.

AFS (Sistemul de faruri adaptive) sporește vizibilitatea în mod evident, adaptându-se condiţiilor de trafic și permiţându-i șoferului să detecteze la timp obstacolele de pe carosabil și, astfel, să reacţioneze mai rapid. Există, de asemenea, o setare specială pentru conducerea automobilului în condiţii de ploaie, care reduce intensitatea luminii reflectate de picăturile de ploaie.

În funcţie de nivelul de echipare și de versiune, modelul Superb este prevăzut cu maxim nouă airbaguri.

Două airbaguri frontale și laterale și airbagurile pentru zona capului pasagerilor din faţă și din spate asigură protecţia tuturor ocupanţilor automobilului.

Airbagul pentru genunchii șoferului și airbagurile laterale din spate sunt dotări complet noi pentru această gamă. Sistemul antiderapaj (ASR) este inclus în dotarea standard a tuturor versiunilor modelului Superb. Măsurile de protecţie a pietonilor reduc în mod semnificativ pericolul de rănire în eventualitatea unui accident.

În funcţie de ţară în care este comercializat, sistemele ESP și ABS cu asistare la frânare sunt încluse în dotarea standard a modelului Superb. Sistemul de asistare la pornirea în rampă facilitează pornirea automobilului în rampă și previne alunecarea acestuia înapoi la eliberarea pedalei de frână.

O combinaţie de oţel ultrarezistent și oţel „normal” cu o rezistenţă elastică este utilizată pentru construcţia șasiului și a montanţilor A și B, asigurând astfel un nivel optim de siguranţă pentru pasageri în cazul unei coliziuni frontale sau laterale, datorită absorbţiei planificate a energiei de impact.

Această construcţie modernă prezintă un avantaj deloc de neglijat: reducerea greutăţii automobilului.

În ciuda structurii complexe a caroseriei, care depășește toate cerinţele în materie de protecţie a pietonilor și de siguranţă în cazul unui impact, această construcţie modernă reduce greutatea automobilului, aceasta fiind doar puţin mai mare decât cea a modelului anterior.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top