Advertisement

Skoda va contrui SUV-uri în India

Skoda Kodiaq L&K (1)

Skoda intenționează să producă un SUV mic în India începând cu 2020, a anunțat constructorul ceh. Mișcarea face parte dintr-o investiție în valoare de un miliard de euro pentru revigorarea vânzărilor Grupului Volkswagen, folosindu-se de piețele cu cel mai mare potential de creștere.

Grupul Volkswagen plănuiește extinderea producției în Aurangabad, din vestul Indiei, acolo unde va pune bazele un centru de producție în vederea creștere cotei de piață locale cu 5% până în 2025.

În India, vânzările Skoda au crescut cu 30% în 2017, fiind alimentate de popularitatea modelelor Rapid și Kodiaq.

“Cifrele de vânzări de anul acesta arată că clienții sunt foarte entuziasmați în ceea ce privește modelele noastre”, spune CEO-ul Skoda Bernhard Maier.

Noul SUV Skoda va avea la bază, ca și viitorul Volkswagen T-Roc, platforma grupului MQB A0, rezervată mașinilor mici, și care se aliniază standardelor stricte de emisii și siguranță, care vor intra în vigoare în 2020.

Aproximativ 90% din fiecare vehicul Skoda nou, rezervat pieței indiene va fi produs local, a anunțat Maier, adăugând că producătorul ia în considerare și exportarea unităților construite acolo.

Skoda și compania indiană Tata Motors au semnat un parteneriat în august 2017 pentru construcția de mașini pe piețele aflate în creștere, dar cehii sunt deschiși și pentru alte propuneri, anunță Maier.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top