Skoda va echipa serviciile de urgență din Marea Britanie cu modele plug-in hybrid

Modelele Skoda Octavia RS iV, Octavia iV și Superb iV vor intra în dotarea serviciilor de urgență din Marea Britanie.

Skoda UK a publicat o serie de imagini cu viitoarele autospeciale ce vor intra în dotarea forțelor de poliție, ambulanță și pompieri din Marea Britanie. Serviciile de urgență vor folosi versiunile plug-in hybrid ale modelelor Octavia, Octavia RS și Superb.

Skoda este una din mărcile preferate de serviciile de urgență din Regatul Unit, dar este pentru prima dată când vor fi folosite versiuni electrificate.

Modelele destinate poliției și celorlalte servicii de urgență vor fi echipate cu sistem de iluminare special, girofar și sistem de infotainment modificat.

Modelul Octavia RS iV sau vRS iV, cum este numit în Marea Britanie, este cel mai performant dintre cele trei modele și va fi folosit de echipajele de intervenție rapidă. Modelul poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 7.3 secunde. Sistemul plug-in hybrid este format din motorul 1.4 turbo pe benzină și un motor electric de 85 kW pentru un total de 245 CP. Skoda a dotat Octavia RS iV cu acumulatori Li-Ion de 13 kWh.

Versiunea standard a modelului Octavia iV va fi folosit de serviciile de pompieri, acesta oferind un total de 204 CP. Sistemul hibrid este compus dintr-un 1.4 TSI de 150 CP și un motor electric de 85 kW. Împreună livrează un total de 245 CP și 400 Nm. Puterea este transmisă doar roților față, cu ajutorul unei transmisii automate DSG. Skoda promite emisii nocive de doar 30 g/km de CO2 în ciclul WLTP.

Cel mai mare model plug-in hybrid, Superb iV în variantă break, va fi folosit de serviciile de ambulanță. Modelul oferă 218 CP și poate parcurge 55 km în mod full electric.

Via Skoda UK

Adaugati comentariu