Skoda Vision E: Debut european la Frankfurt

Skoda Vision E, conceptul care anunță primul SUV electric al mărcii din Mlada Boleslav, își celebrează premiera europeană la Salonul Auto de la Frankfurt (14-24 septembrie).

Spre deosebire de conceptul inițial, expus în primăvară la Shanghai, Skoda Vision E afișează o parte frontală sensibil redesenată, considerată o evoluție mult mai apropiată de versiunea finală de serie, așteptată pe piață din 2020.

Construit pe noua platformă modulară MEB dezvoltată de VW și dedicată exclusiv viitoarei game de modele electrice produse sub brandurile grupului, Skoda Vision E este animată de două motoare electrice montate pe fiecare dintre cele două axe, pe care le și angrenează, mimând avantajele tracțiunii integrale. Acestea dezvoltă o putere combinată de 306 CP (225 kW).

Bateriile Li-Ion răcite cu apă sunt integrate în podea, între punțile față și spate, pentru un centru de greutate cât mai coborât. Încărcarea poate fi realizată prin inducție, fără cabluri, 80% din capacitatea de stocare putând fi regenerată în doar 30 minute, dacă se apelează la o stație de încărcare rapidă (150 kW). Autonomia este estimată la 500 km (311 mile), iar viteza maximă la 180 km/h.

Conceptul Skoda oferă și funcții avansate de conducere autonomă de nivel 3, cu alte cuvinte poate accelera, vira, depăși, frâna sau reporni, menținând automat distanța față de mașina din față sau evitând obstacolele și pietonii 100% automat. Astfel de funcții nu vor fi, însă, legale mai devreme de 2025.

skoda1

Adaugati comentariu