Skoda Vision E anunță primul SUV coupe electric al mărcii

Skoda Vision E anunță primul SUV Coupe electric al mărcii, așteptat pe piață în 2020. Conceptul va debuta luna viitoare, la Salonul Auto de la Shanghai.

Contrar așteptărilor inițiale, Vision E nu prefigurează viitorul derivat coupe al lui Kodiaq, ci primul model cu propulsie 100% electrică ce va purta sigla Skoda. Astfel, în afară de limbajul de design similar, cele două modele nu împart nimic în plan tehnic, inclusiv platformele folosite fiind diferite.

În contrast cu viitorul Kodiaq Coupe, care va avea la bază platforma MQB, conceptul Vision E este creat pornind de la noua arhitectură modulară MEB dezvoltată de Volkswagen și destinată exclusiv viitoarelor modele cu propulsie electrică produse de mărcile grupului – primul dintre acestea fiind varianta de serie a conceptului VW I.D., care va fi lansată în 2019.

Dimensiunile exterioare afișate de conceptul viitorului SUV coupe electric depășesc granițele clasei compacte: lungime de 4,65 m, lățime de 1,92 m, înălțime de 1,55 m. Ampatamentul de 2,85 m este, de asemenea, extrem de generos, ceea ce ar trebui să garanteze un spațiu pe măsură pasagerilor din spate. Conceptul Vision E are doar patru locuri, însă versiunea de serie va oferi cel mai probabil cinci locuri.

Potrivit șefului Skoda, Bernhard Maier, designul cu tentă sportivă va suferi modificări minime în tranziția către producția de serie. Priviți cu mare atenție. Exact așa va arăta primul nostru model electric. Schimbările vor fi concentrate asupra interiorului, care trebuie să aibă o direcție precisă, explică Maier. Profilul dinamic, cu hayonul puternic înclinat și spatele extrem de scurt, vor fi păstrate.

Propulsia este asigurată de două motoare electrice, montate separat pe fiecare dintre axe, puterea totală a acestora fiind estimată la 225 kW sau 300 CP. Tracțiunea va fi, astfel, integrală. Vision E va beneficia de un set de baterii Li-Ion de ultimă generație. Integrate în podea, pentru un centru de greutate cât mai coborât, acestea vor asigura o autonomie de cel puțin 500 km. Viteza maximă este limitată la 180 km/h.

Skoda are planuri serioase în zona propulsiilor alternative. Versiunea de serie a lui Vision E va fi doar începutul electrificării gamei Skoda, constructorul ceh pregătind alte trei modele 100% electrice, până în 2025, plus o versiune plug-in hibridă a limuzinei Superb, așteptată pe piață în 2019.

skoda-vision-e-2

Adaugati comentariu