Skoda Vision RS – Conceptul hibrid cu 245 de cai putere

Skoda Vision RS (6)

Skoda Vision RS este conceptul misterios pe care cehii anunțaseră că-l vor aduce la Salonul Auto de la Paris luna viitoare. Prototipul prezintă un sistem de propulsie plug-in hybrid și 245 de cai putere.

Skoda trece în contul conceptului său o valoare a emisilor de numai 33 g/km și o autonomie electrică de 70 de kilometric în ciclul NEDC.

Skoda Vision RS (1)

Skoda Vision RS integrează un motor pe benzină de 1.5 litri TSI cu 4 cilindri, care dezvoltă 150 de cai putere, un motor electric de 102 cai putere și o baterie de 13 kWh. De 7,1 secunde are nevoie conceptul pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h și atinge o viteză maximă de 209 km/h. Bateria litiu-ion se poate încărca în doar 2,5 ore.

“Un limbaj de design emoțional”, astfel descriu cehii imaginea viitorului concept car, care folosește în mare parte materiale reciclate la interior. Elementele din sticlă de cristal iluminată, cu animații, vor fi în centrul atenției la bordul lui Vision RS, alături de scaunele sport și de fibra de carbon. Interiorul a fost conceput de specialiștii studioului de design Skoda de la Praga.

Skoda Vision RS (4)

Conceptul este o avanpremieră a ceea ce vom vedea în viitorul apropiat la modelele Skoda, dar ar putea servi și ca punct de plecare pentru viitoarea Skoda Rapid. Modelul ar trebui să ajungă pe piață anul viitor, iar constructorul din Mlada Boleslav ar avea în plan și o versiune RS ultra-performantă.

Adaugati comentariu