Skoda vrea să lanseze 19 mașini noi în următorii doi ani

Skoda-Press-Conference-5

Skoda a anunțat că va lansa pe piață 19 mașini noi până la sfârșitul anului 2020. Anunțul a fost făcut de șefii constructorului ceh cu ocazia conferinței anuale.

Seria de lansări va debuta cu Vision X, conceptul prezentat luna aceasta la Salonul Auto de la Geneva. Versiunea de serie va ajunge pe piață în 2019, alături de o gamă de automobile eco-friendly, printre care Citigo EV și Superb Plug-in Hybrid.

Skoda-Press-Conference-4

Skoda va prezenta apoi conceptul Vision E, o mașină electrică ce are la bază platforma MQB, care se va afla și la baza modelelor Volkswagen ID Buzz și ID Crozz. Zece modele electrificate până în 2025 sunt incluse în strategia cehilor, care investesc 2 miliarde de euro în “electromobilitate și servicii noi de transport” în următorii cinci ani.

Cehii au dezvăluit că 2017 a fost cel mai bun an în ceea ce privește vânzările, pentru că 1.200.500 de mașini au ajuns la noii proprietari. Membru în Consiliul de Administrație Klaus Dieter Schurmann pune cifrele excelente pe seama “implementării cu succes a strategiei de lansare a SUV-urilor”. Kodiaq (100.000 de unități vândute în 2017) și Karoq (6.500 de unități vândute în ultimele luni ale anului trecut) au crescut popularitatea brand-ului, dar cel mai bine vândut model anul trecut a fost limuzina Octavia. În China au ajuns 325.000 de mașini, Germania și-a adjudecat 173.300 dintre acestea, în timp ce acasă, în Cehia, au rămas 95.000.

Skoda-Press-Conference-3

Adaugati comentariu