SLS AMG în versiune Roadster

Al doilea model dezvoltat integral de divizia AMG a Mercedes-Benz se prezintă marelui public. Deși a fost dezvoltat în paralel cu versiunea coupe, SLS Roadster va fi lansat oficial abia în luna septembrie, cu peste un an întârziere față de coupe.

Pozele date publicitatii azi pe canalele oficiale Mercedes-Benz prezinta unul dintre protipurile SLS Roadster in timpul testelor. Cum era de asteptat, cu exceptia soft-topului reperele grafice au ramas in mare parte nemodificate. Va fi interesant de vazut cum va reactiona publicul tinta la noul model acum ca portierele tip „Gullwing”, un element important al lui SLS, nu se mai afla in peisaj. 

Pentru a mentine un nivel de rigiditate cat mai ridicat inginerii AMG au intarit unele zone cheie ale sasiului. Din declaratiile lor, scopul acestui model este de a oferi performante dinamice demne de un supercar pentru cei care prefera experienta open-top. Intr-o maniera strict nemteasca, SLS AMG Roadster a trecut prin toate testele posibile, totul pentru a asigura ca noul soft top va face fata indiferent de profilul climatic sau viteza de deplasare. 

Date oficiale legate de viteza maxima sau sprintul pana la 100 km/h nu au fost inca publicate dar ne asteptam la diferente destul de mici fata de versiunea coupe. Sub capota se va afla acelasi propulsor V8 aspirat de 6.3 l si 571 CP. Lansarea oficiala a fost anuntat pentru luna septembrie a acestui an, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. 

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top