Smart #1 Brabus: 428 CP pentru noul crossover electric

Marca Smart este în proces de reinventare, iar noul model crossover electric numit simplu #1 a fost lansat la începutul acestui an. O variantă Brabus a noului model a fost prezentată în China.

Smart #1 este primul crossover electric al mărcii germane. Noul model anunță o nouă direcție pentru Smart, fiind primul model dezvoltat împreună cu Geely, grupul chinez fiind acum co-proprietar al mărcii, alături de Daimler.

Smart #1 Brabus

Prezentat oficial la începutul acestui an, Smart #1 este un crossver electrice ce va concura cu modele ca Hyundai Kona Electric, Peugeot e-2008, Opel Mokka-e sau viitorul Mini Countryman electric.

La doar câteva luni de la prezentarea oficială, Smart anunță și o versiune performantă a noului model, versiune ce poartă celebra siglă Brabus. Compania este tuner oficial și de tradiție al mărcii Mercedes-Benz și nu este prima dată când se ocupă și de modelele Smart.

Noul Smart #1 Brabus folosește două motoare electrice pentru un total de 428 CP și 543 Nm. Versiunea Brabus poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 3,9 secunde. În plus, crossover-ul electric primește o serie de modificări estetice pentru un look mai agresiv. Smart nu a comunicat capacitatea bateriei pentru versiunea Brabus, dar surse neoficiale spun că este aceeași baterie de 66 kWh folosită și de modelul #1 standard.

Modelul a fost prezentat în China, în cadrul Salonului Auto de la Chengdu. Primele livrări pe piața din China vor avea loc în septembrie, iar modelul va sosi și în Europa în 2023.

Via Smart

Adaugati comentariu