Smart Electric Drive: fortwo și forfour cu propulsie electrică

Smart Electric Drive este numele noii familii complete de modele electrice smart. Fiecare smart, de la fortwo, la forfour și fortwo cabrio va fi disponibile și în versiune ED, cu emisii zero. 

Noile versiuni fortwo și forfour ED vor fi propulsate de același motor electric de 60 kW (82 CP) și 160 Nm, cuplul maxim fiind atins instantaneu. smart fortwo Electric Drive promite o autonomie de 160 km în modul de rulare Eco, cu un consum de energie de 12.9-13.1 kWh/100 km. Viteza maximă este limitată la 130 km/h.

Bateria Li-Ion de 17,6 kWh poate fi încărcată de la prize de 230V în 6 ore, în țările din Uniunea Europeană. În Statele Unite, timpul de reîncărcare crește la 13 ore.

Atunci când bacteria este alimentată de la o stație specială trifazică de 3,6 kWh, un plin de energie devine posibil în 3,5 ore în țările din Uniunea Europeană și la 2,5 ore în SUA. Din 2017, un încărcător tri-fazic de 22 kWh va reduce timpul de încărcare la 45 minute.

O aplicație inteligentă, numită Smart Control, permite accesul direct de pe telefonul mobil la informații referitoare la procesul de încărcare și timpul rămas. De asemenea, funcția Pre-entry climate setează temperatura din habitaclu la un nivel optim pe timpul reîncărcării, pentru a economisi energie la plecare, mașina fiind deja încălzită.

Prețul pentru smart fortwo electric drive pornește de la 21.940 de euro în Germania, TVA în valoare de 19% inclus. Față de Renault, smart oferă, în acest preț, și bateria, iar clienții nefiind nevoiți să o plătească în leasing, ca în cazul bateriei Renault.

Adaugati comentariu