smart fortwo cabrio – Deschis la orice

Dacă un drum alături de un smart este o plăcere, versiunea fortwo cabrio este o adevărată aventură.

Prin natura sa, smart reprezintă o altfel de abordare a traficului din marile orașe. Construit pentru a se descurca perfect pe străduţele aglomerate sau a-și încropi un loc de parcare neobișnuit, varianta fortwo oferă acum mai multă libertate, prin filosofia cabrio.

Noua generaţie a crescut în dimensiuni, însă nu a pierdut din farmecul care a consacrat acest model. Fiind disponibil într-o gamă variataă de culori și accesorii, este destul de greu să nu-ţi poţi găsi smart-ul ideal. Pentru un plus de spectacol, recomand varianta cabrio și în configuraţia MHD (Micro Hybrid Drive) cu funcţie ECO sau Start/Stop. La exterior, fortwo cabrio se distinge de versiunea coupe prin plafonul din material textil, element care condimentează plăcerea de a conduce.

Procesul de capotare/decapotare este un mix între electric și manual, traversele longitudinale presupunând acţionare manuală și depozitarea într-un spaţiu special creat în capacul portbagajului. Interiorul este unul specific modelului, însă materialul folosit în special la bord necesită o îngrijire aparte, mai ales că discutăm de un model decapotabil în care praful ajunge foarte ușor.

2

smart fortwo cabrio – Deschis la orice

Experienţa fortwo cabrio este interesantă atât prin prisma dimensiunilor și a formelor, cât și prin libertatea amplificată de posibilitatea decapotării. Interesant este că zgomotul se află la același nivel ca în varianta coupe, iar la trecerea peste denivelări sunetele parazite nu împânzesc habitaclul.

Personal, un cabrio mă duce cu gândul la drumuri extraurbane, și până la fapte nu a mai fost decât un pas. Condus aproape 800 de km într-o singură zi, smart fortwo cabrio, contrar așteptărilor, s-a descurcat de minune chiar și la viteze de peste 100 km/h, asezonate cu depășiri. Sentimentul de siguranţă primează chiar și cu “plafonul jos”, vântul devenind deranjant doar la peste 100 km/h. Este funny de condus, are personalitate și, așa cum îi stă bine unei mașini smart, o împărtășește cu pasagerii.

Adaugati comentariu