smart fortwo coupe 1.0 T 84 CP

Smart fortwo face lift este mai „smart“ ca niciodată, graţie noilor tehnologii aflate la bord.

Multi consideră smart o maşină ideală pentru traficul aglomerat şi lipsa locurilor de parcare, dar şi mai mulţi o subestimează când vine vorba de plăcerea de a o conduce sau securitatea pasagerilor. Acest articol este destinat celei de a doua categorii care, în realitate, nu-i acordă genialului smart nici măcar şansa unui test drive. Da, pentru a conduce un smart ai nevoie să te educi şi să treci peste anumite principii, majoritatea fiind legate strict de dimensiuni sau preţ.

Cea mai nouă versiune fortwo are modificări minime la nivelul exteriorului: lumini de poziţie cu LED-uri, jante speciale din aliaj uşor, ochelari pentru faruri în nuanţa caroseriei şi un set de sigle cu inscripţia Light shine, prezente şi în cazul modelului testat. În showroom însă vei descoperi un număr mult mai mare de posibilităţi de personalizare, nu mai puţin de 84 de combinaţii doar la nivelul caroseriei.

smart fortwo coupe la interior

Nici interiorul nu a rămas neschimbat, pornind de la forma aeratoarelor, până la noul sistem entertainment cu touch screen, disponibil opţional, dar care devine un must have pe oricare smart.

Astfel, rulează pe ecranul de 16,5 cm sistemul de navigaţie, sistemul handsfree Bluetooth, muzică, filmuleţe sau chiar fotografii. Toate sunt la un deget distanţă, datorită acestui sistem foarte intuitiv atunci când îl soliciţi. Schimbările aduse noii generaţii sunt semnificative la nivel tehnologic şi foarte uşor de remarcat atunci când îl conduci.

Propulsorul pe benzină răspunde prompt la apăsarea pedalei de acceleraţie, iar cutia secvenţială schimbă treptele fără acel „dat în nas“ care îl caracteriza, până nu demult, pe orice model smart. Totodată, confortul oferit de trenul de rulare este mai bun, iar stabilitatea pe viraje îmbunătăţită substanţial. Acum, mai mult ca niciodată, fortwo face lift este mai aproape de ideea de maşină decât de cea de kart. Scoate-l la o plimbare şi te va surprinde frumos. Pe cuvânt!

Date tehnice: smart
fortwo
Sasiu si caroserie
Motorizare 1.0 T
Nr. usi/locuri 3/2
Masa proprie/totala [kg] 770/975
Dimensiuni si capacitati
Lung/lat/inalt [mm] 2690/1560/1540
Ampatament 1865
Volum portbagaj [l] 220 (340)
Motor si transmisie
Tip motor 1.0 T
Combustibil Benzina
Cilindree [cmc] 990
Sistem alimentare injectie directa+turbo
Putere max. [kW(CP)/rpm] 62(84)/5250
Cuplu max. [Nm/rpm] 120/3250
Cutie de viteze Automata/5
Performante si consum
Viteza maxima [km/h] 145
0-100 km/h [s] 10.7
Consum urban/extra/mixt 6.7/4.5/5.3
Emisii CO2 [g/km] 114

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top