Societatea de asigurare Euroins a rămas fără autorizație de funcționare

euroins

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizația de funcționare a societății de asigurări Euroins România, constatând indiciile stării de insolvență a companiei.

Societatea de asigurări Euroins intră în faliment după ce ASF a decis retragerea autorizației de funcționare. Euroins are 2,76 de polițe RCA active la finalul lunii ianuarie 2023. Este al patrulea mare faliment al unei societăți de asigurare după Astra, Carpatica și City Insurance.

Consiliul a mai hotărât promovarea de către ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment și numirea Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA) ca administrator interimar al societății, cu sarcina de a asigura administrarea și conducerea activității asigurătorului și adoptarea măsurilor necesare pentru conservarea patrimoniului. Atribuțiile conducerii societății se suspendă de drept. Mandatul FGA încetează la numirea lichidatorului judiciar.

Potrivit ASF, la data de 30 iunie 2022 societatea nu deține fonduri eligibile pentru acoperirea SCR, situație care s-a menținut și la data de 30 septembrie 2022. Pentru restabilirea cerinței de capital de solvabilitate (SCR) este nevoie de fonduri în cuantum la 2,19 miliarde lei, iar pentru acoperirea MCR fonduri în cuantum de 1,75 miliarde lei. ”Decizia retragerii autorizației a fost luată în condițiile în care situația Euroins România nu face fiabilă aplicarea unei proceduri de rezoluție”, mai arată ASF.

Citiți mai multe detalii pe FloteAuto.ro

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top