Șofer român surprins de poliție cu 181 km/h, pe contrasens

Poliția a anunțat că în prima zi a anului 2022 a surprins cu radarul pe raza județului Mureș un șofer care se deplasa, pe contrasens, cu 181 km/h.
Șofer contrasens

Conform polițiștilor, tânărul în vârstă de 22 de ani a fost înregistrat cu aparatul radar conducând un autoturism cu o viteză de 181 km/h pe sensul opus de mers, în localitatea Morăreni. Deși a refuzat să oprească la semnalele regulamentare, poliţiştii au reușit să îl identifice și l-au reţinut pentru 24 de ore.

„La data de 1 ianuarie a.c., poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Reghin au înregistrat cu ajutorul aparatului radar, pe raza localităţii Morăreni, judeţul Mureş, un autoturism rulând cu o viteză de 181 de km/h pe sensul opus de mers. În data de 5 ianuarie a.c., în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat şoferul autoturismului, un tânăr în vârstă de 22 de ani. În urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat faptul că tânărul figurează cu dreptul de a conduce suspendat. Conform legislaţiei în vigoare, acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.900 de lei pentru depăşirea vitezei regulamentare, 870 de lei pentru deplasarea pe sensul opus de mers şi cu avertisment pentru neoprirea la semnalele regulamentare ale poliţiştilor”, a anunţat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mureş.

Poliţiştii i-au întocmit tânărului un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, l-au reţinut pentru 24 de ore şi continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestuia.

Adaugati comentariu