Un accident grav a avut loc pe o șosea din Ungaria. Nouă persoane și-au pierdut viața. Cel care a provocat incidental era un șofer român și se afla la volanul unui microbuz înmatriculat în România. Acesta făcea live pe Facebook în momentul impactului frontal cu un camion încărcat cu nisip. Vă avertizăm că imaginile înregistrate chiar de șofer vă pot afecta emoțional.

Toate cele nouă victime ucise în impact sunt de cetățenie română, informează Ministerul Afacerilor de Externe, care efectuează demersuri pentru repatrierea trupurilor neînsuflețite.

„Conform ultimelor informaţii obţinute în cursul nopţii de echipa consulară mobilă prezentă la faţa locului, toate cele nouă victime ale accidentului au fost identificate ca fiind de cetăţenie română. Trupurile neînsufleţite au fost transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei. Ministerul Afacerilor Externe va suporta costurile legate de repatrierea trupurilor neînsufleţite din Fondul special de urgenţă aflat la dispoziţia ministerului”, transmite MAE, într-un comunicat.

Ministerul Afacerilor de Externe a alcătuit o celulă de criză și a pus la dispoziția familiilor victimelor un Centru de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate.

Șoferul microbuzului a transmis live pe Facebook întregul incident, arată înregistrarea apărută pe rețeaua de socializare. Acesta s-a filmat în timp ce conducea, a filmat drumul, dar și în interiorul microbuzului, acolo unde se află pasagerii săi, cu doar câteva secunde înaintea momentului fatal. Șoferul orientează din nou camera spre carosabil, în timp ce se angajează într-o depășirea periculoasă. Acesta nu observă că, din sens opus, se apropie cu viteză un camion. Vă avertizăm că filmarea conține imagini cu un puternic impact emoțional.