Șomaj tehnic la Dacia: 1.100 angajați trimiși acasă

uzina dacia productie automobile in Romania

Șomaj tehnic la Dacia: 1.100 angajați sunt trimiși în șomaj tehnic în perioada 2-30 iunie din cauza lipsei comenzilor pentru uzine din afara României care sunt încă închise. Dacia reluase producția pe 4 mai. 

Cei 1.100 angajați trimiși în șomaj tehnic sunt de la secțiile Presaj și Mecanică. Aceștia produc piese și subansamble pentru uzinele din Rusia, Maroc, Brazilia și Franţa, care sunt încă închise.

Dacia și-a reluat activitatea integral din data de 4 mai, însă acum se produc doar 1.200 de maşini pe zi, față de 1.400 mașini pe zi cât este capacitatea maximă actuală a uzinei. 

Industria auto a fost afectată odată cu declanșarea crizei sanitare și în România, încă din luna februarie, când a fost înregistrat primul caz de infecție cu COVID–19 în țară. Activitatea de fabricație pe platforma industrială Dacia de la Mioveni a fost suspendată și reluată gradual, începând din 21 aprilie, în acord cu partenerii sociali, prioritizând condițiile de igienă și securitate pentru protejarea sănătății angajaților noștri. Din 11 mai, activitatea celor două uzine se desfășoară în trei echipe, adaptând-o cererii comerciale. La sfârșitul lunii mai, cadența de fabricație a fost de 1200 de vehicule pe zi, iar în cursul lunii iunie, este prevazută creșterea acesteia, la 1300 de vehicule pe zi”, arată Direcția Comunicare Grup Renault România.

Vânzările Dacia au scăzut dramatic în Europa în luna aprilie cu 79,6% la numai 10.031 unități în timp ce pe primele 4 luni scăderea este de 53% la 93.258 unități.

Extinderea uzinei Dacia a fost suspendată 

Adaugati comentariu